Este adevărat că alcoolul te îngrașă?

de: Echipa Bzi.ro
15:25, 11 feb. 2021

Alcoolul este considerat destul de bogat în calorii: etanolul conține 7,1 kcal la 1 g. Cu toate acestea, datorită efectului termic – energia necesară pentru asimilarea sa – organismul primește doar 20% din calorii. Aceasta este de aproximativ 1,4 kcal la 1 g. Dar nici ele nu sunt depozitate ca grăsime. Din 24 g de alcool în șase ore se formează ficatul aproximativ 0,8 g de grăsime.

Cu toate acestea, principalul pericol pentru silueta ta nu sunt caloriile din etanol, ci condițiile pe care le creează. Deoarece alcoolul este otravă, corpul tău încearcă să-l digere mai repede. Atâta timp cât organismul face față alcoolului, arderea grăsimilor este inhibată cu 73%. Prin urmare, grăsimile și carbohidrații pe care îi consumați împreună cu alcoolul se transformă cel mai probabil în kilograme în plus.

Mai mult, alcoolul nu suprima pofta de mâncare și crește porții consumate după băutură. Combinați acest lucru cu un sentiment redus de control și riscați să consumați mult mai multe alimente calorii și să vă umpleți depozitele de grăsimi.

Cum să beți, astfel încât să nu afecteze greutatea

Poți să bei cu ușurință și să nu te îngrași, dar pentru aceasta trebuie să urmezi câteva reguli.

Nu bea prea mult

Persoanele care beau alcool cu ​​moderatie cantaresc mai putin decât cei care au renunțat complet la alcool. Și există un risc mai mic de a deveni obezi.

Mai mult, consumul moderat de alcool se îmbunătățește sensibilitate la insulină și reduce riscul de sindrom metabolic – o tulburare în care se dezvoltă rezistența la insulină și o persoană devine foarte grasă.

Alegeți alcoolul potrivit

Nu beți alcool bogat în carbohidrați, cum ar fi bere, cocktailuri alcoolice și vinuri dulci. În schimb, optează pentru alcoolul cu carbohidrați cu un conținut scăzut sau deloc: vin uscat, coniac, gin, rom, scotch, tequila, vodcă și whisky.

Deoarece etanolul în sine nu este depozitat în grăsimi, alegând alcool fără carbohidrați, este mai puțin probabil să câștigi kilograme în plus.

Consumați alimente bogate în proteine

Proteinele dietetice oferă sentimente depline mai bine decât grăsimile și carbohidrații. O dietă bogată în proteine ​​ajută mențineți greutatea sub control și protejați-vă împotriva sindromului metabolic.

Nu mânca după petrecere

Când ajungi acasă, sunt mari șanse să mănânci ceva bogat în calorii. Mai mult, astfel de alimente sunt de obicei foarte gustoase, iar alcoolul reduce autocontrolul . Pentru a nu mânca în exces înghețata sau sandvișurile de cârnați, pregătiți ceva sănătos și cu un conținut scăzut de calorii în prealabil în cazul unei mese peste noapte.

Urmați aceste instrucțiuni, beți cu moderare, iar alcoolul nu vă va afecta silueta.