Escalop de pui cu ciuperci. Un preparat delicios și rafinat
La mesele festive putem să îi cucerim pee cei dragi cu un escalop de pui cu ciuperci. Acest preparat este aromat, gustos și sănătos. Escalopul de pui cu ciuperci se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să faci la tine în bucătărie un preparat delicios și rafinat.
Escalop de pui cu ciuperci
Când vine vorba de mâncărurile cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe placul multora dintre noi este savurosul escalop de pui cu ciuperci. Acesta are un gust deosebit și este ideal la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.
Escalopul de pui cu ciuperci poate fi servit ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat aromat, sățios și sănătos. Acest fel de mâncare se servește cu mămăliguță, cu piure sau cu orice tip de garnitură.
Pe lângă escalopul de pui, putem pregăti pentru cei dragi și niște pulpe de pui la tigaie cu usturoi. Acestea se vor găti după rețeta bunicii, iar la final succesul culinar va fi garantat. Pentru iubitorii de mâncăruri sănătoase, ușoare și delicioase putem face rapid o tocană de legume cu orez.
Escalopul de pui cu ciuperci este mâncarea perfectă la orice ocazie, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, vom obține un adevărat deliciu pe placul tuturor celor de la masă.
Rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil
Pentru escalopul de pui cu ciuperci vom avea nevoie de 1 piept de pui, sare, piper, 2 linguri de făină, jumătate de pahar de vin alb, 2 cepe, 3 căței de usturoi, 400 g de ciuperci, 200 ml de smântână, pătrunjel, ulei și 2 linguri de unt. Mai întâi se pregătește pieptul de pui. Se taie în file-uri și se condimentează cu sare și piept apoi se trece fiecare bucată de carne prin făină. După aceea se toacă ceapa și usturoiul.
Într-o tigaie cu ulei încins și unt se pune carnea de pui tăiată cubulețe și se rumenește foarte bine pe toate părțile. După ce carnea a căpătat o crustă, se scoate pe o farfurie. În aceeași tigaie se pune vinul apoi se adaugă ceapa și usturoiul și se călește totul pentru câteva minute, apoi se adaugă ciupercile curățate și tăiate felii. Se condimentează cu sare și piper după gust.
După ce toate legumele din tigaie s-au călit, se toarnă smântâna. Carnea de pui rumenită se adaugă din nou în tigaie și se lasă la fiert împreună cu ciupercile și legumele timp de 5 minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Pentru un plus de savoare se adaugă la final puțin pătrunjel tocat. Cu siguranță vom obține o mâncare pe placul tuturor celor de la masă.
Escalopul de pui cu ciuperci este aromat, gustos și ideal de servit la mesele festiive. Acest preparat se face ușor, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Escalopul de pui este o mâncare sățioasă, sănătoasă și merge perfect cu o mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă.