Eroarea pe care o facem cu toții cu periuța de dinți
Periuța de dinți este un teren propice de reproducere pentru bacterii. Acestea proliferează în părul periutei și pot provoca infecții grave ale gurii. Mai multe obiceiuri proaste favorizează multiplicarea germenilor. Eroarea pe care o facem cu toții cu periuța de dinți? Nu trebuie sa o tineti pe chiuveta!
Pentru a evita bacteriile, este important să vă curățați frecvent baia, să vă spălați prosoapele de duș des și să vă schimbați periuța de dinți în mod regulat. Cu toate acestea, anumite obiceiuri proaste favorizează proliferarea germenilor. Într-un interviu acordat Daily Mail, Stephanie Taylor, expertă în sănătate intimă și CEO al StressNoMore, a dezvăluit câteva greșeli de evitat.
Pe chiuveta de baie, găsim adesea aceleași elemente: creme de față, săpun pentru mâini și mai ales periuța de dinți. Potrivit Stephanie Taylor, periuța de dinți este un teren propice pentru bacterii. Germenii de pe acest obiect pot provoca infecții ale gurii. În majoritatea cazurilor, acestea sunt cauzate de Escherichia Coli (E.coli), o bacterie care se acumuleaza în tractul digestiv. De aceea, specialistul oferă mai multe sfaturi pentru a limita riscul de infecție.
Care sunt obiceiurile de evitat în baie
Specialistul recomandă protejarea obiectelor plasate pe chiuvetă, mai ales dacă acestea sunt aproape de toaletă. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când o persoană spală toaleta fără a închide mai întâi vasul de toaletă, bacteriile din interior pot ajunge la periuța de dinți. Ca măsură de precauție, ea recomandă coborârea capacului toaletei înainte de a spăla toaleta. Un alt sfat de la Stephanie Taylor: depozitați periuța de dinți într-un dulap sau cumpărați protecție pentru cap pentru a preveni răspândirea germenilor, noteaza Femme Actuelle.
Stephanie Taylor vorbeste, de asemenea, si despre alte obiceiuri proaste care promovează dezvoltarea bacteriilor. Prosoapele umede determină multiplicarea bacteriilor, spune ea.
„Germenii din toaletă sau de pe mâinile murdare gravitează în baie și aterizează pe prosoape uzate”, a explicat ea. De aceea, specialistul sfătuiește să le punem la uscat într-o altă cameră, să le spalam cel puțin o dată pe săptămână și să nu le schimbam niciodată cu membrii familiei sale.