Emiratele Arabe Unite anunță un vaccin anti-COVID-19, disponibil pentru personalul medical
Un vaccin anti-COVID-19 a fost aprobat spre utilizare de către personalul medical în Emiratele Arabe Unite. Acesta se află încă în fază de testare.
„Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul”, a scris pe Twitter Autoritatea Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA).
Emiratele Arabe Unite anunță un vaccin anti-COVID-19, disponibil pentru personalul medical
În luna iulie, Sinopharm, gigantul farmaceutic chinez, a început să testeze un vaccin în Emiratele Arabe Unite.
În speranța opririi pandemiei cu noul coronavirus, în momentul de față sunt testate pe oamenii din întreaga lume peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19.
Testarea vaccinului „Sputnik-V” din Rusia a fost începută pe 40.000 de locuitori ai capitalei, fiind ultima etapă a studiilor clinice anunţată în luna august.
„A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale”, a spus NCEMA.
„Rezultatele studiilor clinice din ţara noastră sunt pe drumul cel bun şi toate testele au fost încununate de succes până acum”, a subliniat sursa citată.
Conform NCEMA, vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din ţară. Aceștia au avut efecte secundare „uşoare şi aşteptate”, iar 1.000 de voluntari cu boli cronice nu au prezentat „nicio complicaţie”.
Anunţul a fost făcut în momentul în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins un vârf în ţară, cu 1.007 de cazuri zilnice înregistrate. Până acum, în Emiratele Arabe Unite au fost anunţate peste 80.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese.
Previziune sumbră din partea OMS privind evoluția COVID-19: ”În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată”
Luni, 14 septembrie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a venit cu o previziune sumbră în ceea ce privește evoluția pandemiei cu noul coronavirus, precizând că urmează o creștere a numărului de decese în Europa, în lunile octombrie și noiembrie.
‘Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată’, a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS.
Hans Kluge a arătat că numărul mare de decese va fi provocat de creșterea numărului de cazuri.
‘Suntem într-un moment unde ţările nu doresc să audă acest tip de veşti proaste, iar eu înţeleg asta’, a spus oficialul, care a adăugat şi ‘un mesaj pozitiv’: ‘pandemia se va opri, la un moment dat’.
Kluge a venit cu avertismentul că lumea nu trebuie să se aștepte ca epidemia să se încheie, dacă un vaccin va apărea.
‘Aud tot timpul: ‘vaccinul va însemna sfârşitul epidemiei’. Bineînţeles că nu!’, a spus reprezentantul OMS Europa, cu sediul la Copenhaga. ‘Nu ştim nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru întreaga populaţie. Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic…’, a adăugat medicul belgian.
‘Sfârşitul acestei pandemii va veni când, ca o comunitate, vom fi învăţat să trăim cu pandemia. Iar asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv’, a susţinut Kluge.
De câteva săptâmâni, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creştere considerabilă în Europa, mai ales în Spania și Franța. Datele publicate de organizație arată că vineri, statele europene membre ale OMS au raportat peste 51.000 de cazuri noi, mai mult decât în aprilie.