Prima pagină » International » Elon Musk și Giorgia Meloni, și-au împărțit complimente. Cum i s-a adresat miliardarul prim-ministrului Italiei
Elon Musk și Giorgia Meloni, și-au împărțit complimente. Cum i s-a adresat miliardarul prim-ministrului Italiei

Elon Musk și Giorgia Meloni, și-au împărțit complimente. Cum i s-a adresat miliardarul prim-ministrului Italiei

24 sept. 2024, 17:20,
Redacția BZI în International

Miliardarul Elon Musk și prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, și-au împărțit complimente la un eveniment de luni seară, 23 septembrie, organizat de Atlantic Council în Statele Unite, conform unui articol din The New York Times.

Giorgia Meloni a fost onorată cu un premiu de către Atlantic Council, un think tank din Washington, pentru contribuțiile sale în conducerea politică și economică a Italiei în cadrul Uniunii Europene, precum și pentru sprijinul său acordat Ucrainei în conflictul cu Rusia. Elon Musk, CEO-ul Tesla, X și SpaceX, a fost cel care i-a înmânat premiul și a prezentat-o pe Meloni.

Meloni, descrisă ca „autentică, onestă și atentă”

Musk a lăudat-o pe Giorgia Meloni, spunând că „este o persoană chiar mai frumoasă în interior decât la exterior” și a descris-o drept „autentică, onestă și atentă”. El a adăugat că „nu se poate spune întotdeauna acest lucru despre politicieni”, provocând râsete din partea celor aproximativ 700 de invitați prezenți.

Meloni i-a mulțumit lui Musk, numindu-l „un geniu prețios”, și a susținut un discurs în care a apărat valorile occidentale.

Ea a respins naționalismul autoritar, dar a subliniat că „nu ar trebui să ne fie teamă să apărăm concepte precum «națiune» și «patriotism»”.

Legăturile comune dintre Musk și Meloni

De-a lungul timpului, Meloni și Musk au dezvoltat o relație bazată pe preocupări comune, cum ar fi impactul inteligenței artificiale și declinul natalității în țările occidentale, pe care Musk îl vede ca o amenințare gravă la adresa civilizației, potrivit The New York Times.

De când a devenit prim-ministru în 2022, Meloni a stârnit îngrijorări că partidul său de extremă dreapta ar putea readuce Italia la ideologii fasciste. Totuși, ea a reușit să construiască relații bune cu liderii europeni, colaborând pe teme internaționale, cum ar fi sprijinul pentru Ucraina.

Musk, la rândul său, s-a apropiat de dreapta politică, susținând teorii ale conspirației pe platforma X și exprimându-și sprijinul pentru fostul președinte american Donald Trump. Meloni și-a manifestat, de asemenea, sprijinul pentru Partidul Republican din SUA.

Musk s-a aliat cu lideri politici de dreapta precum Javier Milei din Argentina și Jair Bolsonaro din Brazilia, folosindu-se adesea de aceste relații pentru a-și promova ideile politice și pentru a extinde afacerile sale.

Anul trecut, Musk a fost invitat de onoare la un eveniment organizat la Roma de partidul lui Meloni, Fratelli d’Italia. Acolo, el a vorbit despre necesitatea creșterii natalității, subliniind că este îngrijorat de declinul demografic al Italiei și făcând un apel: „Vă rog, faceți mai mulți italieni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024