Elevii Liceului Teoretic de Informatică din Iași au adus zâmbete pe chipurile trecătorilor, în cadrul acțivității „Dăruind celorlalți”

de: BZI.ro
02:00, 23 mai 2022

Ieşenii care au trecut joi, 19 mai 2022, prin Parcul Copou, Piața Unirii, Parcul Expoziției sau Aleea pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare au avut ocazia de a fi întâmpinaţi de o parte din elevii şi profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, care le-au oferit mesaje frumoase și zâmbete sincere, amintindu-le astfel cât de importanța gesturilor mici.

Elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași se implică în mod periodic în totul felul de activităţi interesante şi interactive. Dacă, joi, 19 mai, aceştia au adus numeroase zâmbete pe chipul ieşenilor care au trecut prin zonele centrale ale oraşului, săptămână viitoare vor răspunde la o nouă provocare: să le mulţumească celor mai importante persoane din viaţa lor, părinţi, fraţi, bunici sau prieteni.

Prof. Floricica Morariu: „A fost o activitate care a reamintit oamenilor despre importanța bucuriilor mărunte ale vieții”

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a ales să-și croiască drum în sufletele oamenilor printr-o activitate inedită, desfășurând cea de-a doua ediție a activității „Dăruind celorlalți”.  Cu acest prilej, implicaţi în proiect au fost echipă de profesori  formată din Floricica Morariu, Andreea Baltariu, Violeta Țuțui, Valeriu Vîlcu, Beatrice Olariu şi Mihaela Orendovici, precum şi elevii din clasele a VII-a și a IX-a.

Aceştia au fost „mesagerii Bucuriei” pentru ieșenii care au trecut joi, 19 mai 2022, prin Parcul Copou, Piața Unirii, Parcul Expoziției sau Aleea pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Elevii le-au transmis ieşenilor mesaje frumoase, care să le aducă bucurie, și le-au oferit un zâmbet sincer. Trecătorii au primit și un sticker care să îi ajute să își amintească de ziua în care o echipă de elevi și-a unit forțele pentru a transmite un gând călduros.

„A fost o activitate care a reamintit oamenilor despre importanța bucuriilor mărunte ale vieții. Multe chipuri încărcate de rutina zilnică au surâs la auzul cuvintelor „Suntem de la Liceul de Informatică și dorim să vă transmitem să aveți o zi frumoasă!” a menționat coordonatorul proiectului, prof. Floricica Morariu.

„Activitatea «Dăruind celorlalți » este inedită și abia așteptăm să o reluăm. Aș fi vrut mult să fiu lângă fiecare elev și coleg pentru a trăi împreună cu ei bucuria de a aduce zâmbetele pe chipurile oamenilor. Pentru săptămâna viitoare am lansat elevilor provocarea de a spune mulțumesc persoanelor minunate din jurul lor, familie, prieteni, profesori.” – a adăugat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Elevii Liceului Teoretic de Informatică din Iași au fost încântați să ia parte la această activitate

Elevii Liceului Teoretic de Informatică din Iași au fost fericiți să ia parte la această activitate, prilej cu care au adus zâmbete pe chipurile trecătorilor.

„Activitatea a fost una frumoasă și interactivă întrucât, împărțind aceste zâmbete, am putut observa bucuria și uimirea persoanelor. Totodată, am putut simți și o bucurie interioară prin faptul că am reușit să fac ziua mai bună unor oameni frumoși”, a precizat Loredana, elevă în clasa a IX-a.

„Eu cred că această activitate a fost una reușită. Am comunicat cu oamenii și am observat că imediat ce le transmiteam mesajul și le ofeream stickerele, ei zâmbeau, acesta fiind scopul nostru” , menționează Marco, elev în clasa a IX-a

„A fost o activitate interesantă! Oamenii au acceptat entuziasmați zâmbetul oferit simbolic!”, a declarat Alexandru, clasa a IX-a.

„Activitatea a fost un mod frumos de a apropia oamenii de liceul nostru care mereu ne provoacă cu activități deosebite, stări de bine. În special copilașii s-au bucurat mult de noul accesoriu zâmbăreț!” – Alexandra, clasa a IX-a.

Cezarei, elevă în clasa a VII-a, activitatea „Dăruind celorlalți” i s-a părut distractivă, dar, totodată, și provocatoare, deoarece a avut de-a face și cu ieșeni reticienți, care au ales să o ignore.

„Această activitate mi s-a părut educativă și distractivă și ne-a adus zâmbete pe față nouă și ieșenilor. Recunosc, am avut puține emoții când vedeam că unii oameni mă ignoră, dar m-am simțit foarte bine când i-am făcut pe alții fericiți. M-a învățat să trăiesc clipa, să complimentez mai mult și să dăruiesc mai mult”, a menționat Cezara, clasa a VII-a

„Activitatea ne-a testat abilitățile de socializare și faptul că am făcut niște oameni să zâmbească, m-a bucurat mult. Copiii mici m-au făcut și pe mine să zâmbesc”,   a concis Cristian, elev în  clasa a VII-a în cadrul Liceului Teoretic de Informatică din Iași.