Elevii de nota 10 vor putea primi bani de la Guvern! Sunt vizați absolvenții de liceu și cei de clasa a VIII-a
Elevii de nota 10 vor putea primi bani de la Guvern! Sunt vizați absolvenții de liceu și cei de clasa a VIII-a.
Elevii cu rezultate extraordinare vor putea primi stimulente financiare, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, lansat în dezbatere publică de către Ministerul Educației.
Elevii de nota 10 vor putea primi bani de la Guvern! Sunt vizați absolvenții de liceu și cei de clasa a VIII-a
Propunerea prevede ca toți elevii care au absolvit clasa a VIII-a și care la evaluarea națională au obținut media 10, vor primi stimulente financiare de 1.000 de lei.
Totodată, Ministerul Educației are în plan să ofere 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu, care a obținut media 10 la bacalaureat.
Nelu Tătaru: ”În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”
Miercuri, președintele României, Klaus Iohannis, a chemat la Palatul Cotroceni, premirul, miniștrii, dar și pe Raed Arafat, pentru a clarifica situația începerii noului an școlar.
Acum câteva zile, Iohannis a arătat că nu este posibil ca în România să se desfășoare doar cursuri online, Tocmai de aceea, lucrurile se îndreaptă spre un scenariu mixt.
Cu toate acestea, situația nu este clară. Ministrul Sănătății a recunoscut că nu deține această informație.
„Nu facem supoziții într-un context în care suntem la o lună și jumătate față de începutul școlii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat fiind cum vede deschiderea anului școlar dacă se va menține evoluția epidemiei.
Anterior, premierul Orban a spus că școala va începe în condițiile pe care le va permite evoluția epidemiei. „Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar. Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a afirmat Orban.
Sistemul de învățământ va fi, din nou, luat prin surprindere! Tunegaru atrage atenția
Școala ar trebui să înceapă într-o lună jumătate, dar încă nu se cunosc condițiile. Cristina Tunegaru, profesoară, atrage atenția că mai este puțin timp până începe școala și nicio tabletă nu a ajuns la elevi. Între timp, autoritățile sunt în căutarea unor soluții și analizează mai multe variante, elevii, părinții și profesorii și-au pierdut răbdarea.
”Avem nevoie de profesori formați”. Sistemul de învățământ va fi, din nou, luat prin surprindere!
Cristina Tunegaru menționează faptul că nici profesorii nu sunt pregătiți pentru competențe digitale, așa cum anunța ministrul Anisie.
Cristina Tunegaru, profesor: Dacă s-ar rezolva ceva (pentru școala în mediul rural – n.red), ar trebui să înceapă astăzi rezolvarea. Să nu mai amânăm și să căutăm scenarii și să venim cu pretextul acesta al analizei continue.
Am suspendat școala din martie, au trecut cinci luni. Realitățile școlii rurale le știm de ani de zile și cu toate acestea, între timp nu s-a schimbat nimic. În continuare sunt primari care investesc foarte puțin în infrastructura școlară locală, unii deloc, ceea ce este îngrijorător și rușinos.
Pe de altă parte, dacă discutăm despre situația națională a educației, aș vrea să punctez două lucruri care cred că trebuie menționate.
În această perioadă, care cred că a fost una de analiză, și înțeleg că Guvernul s-a preocupat foarte mult să analizeze situația din teren, nu s-a investit deloc în ceea ce înseamnă infrastructură, în sensul în care să punem în mâinile elevilor aceste tablete sau laptopuri. Înțeleg că ministerula promis un număr de 225.000 de tablete, însă vorbim despre 900.000 de copii care nu au mijloace tehnice. Ce facem cu diferența aceasta? Nicio tabletă nu a ajuns pe mâinile copiilor până acum. Mai sunt 5 săptămâni și începe școala și încă nu le-am distribuit elevilor aceste tablete.
Pe de altă parte, avem nevoie de profesori formați. Am tot auzit dinspre Guvern, chiar și doamna ministru Anisie vorbea despre formarea profesorilor care ar fi trebuit să se întâmpleundeva în această vară. Ei bine, nu s-a format niciun profesor în sensul dobândirii competențelor digitale.
Suntem la fel de nepregătiți cum eram în martie, atunci când am suspendat școlile.