Elevii de la Școala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iași desfășoară o campanie complexă de protecție a mediului

de: BZI.ro
10:00, 19 apr. 2022

În acest an școlar, elevii și profesorii s-au axat pe colectarea diferențiată a deșeurilor reciclabile și trimiterea lor către centre de reciclare specializate, căci nu se poate vorbi de educație ecologică în școală fără activități concrete, fără implicarea directă a copiilor, fără a oferi comunității exemplul personal.

Școala este înscrisă în concursul Eco Provocarea Junior, iar în luna martie s-au colectat 240 kg de baterii uzate și 360 litri ulei de uz casnic uzat! În clasamentul național, școala Simionescu ocupă în prezent locul III.

De asemenea, echipele de elevi ecologiști colectează și telefoane mobile vechi, ieșite din uz. De ce au ales să colecteze și telefoane ? Pentru faptul că aceste obiecte pe care cu toții le folosim conțin materiale extrem de dăunătoare pentru mediul înconjurător, printre care plumb, mercur, plastic și sticlă.

“Considerăm că educația pentru mediu este esențială într-un secol în care ne confruntăm nu doar cu încălzirea globală, ci și cu tone de deșeuri – după unii autori fiind vorba în medie, în Europa, de 481 de kilograme de deşeuri municipale pe an/persoană. Aceste date, precum și faptul că anual mii de animale sunt ucise de diverse deșeuri ne-au făcut să nu ne oprim doar la activitățile de colectare, ci am derulat în școală și diverse activități educaționale de conștientizare și informare privind protejarea mediului înconjurător.” a punctat prof. Liliana MOSCU, coordonatorul proiectului.

“Eco Provocarea este un Concurs național de educație de mediu pentru elevii și profesorii din școlile generale și licee. Pentru al 11-lea an consecutiv, echipele înscrise în concurs, conform regulamentului, colectează sau reciclează, igienizează areale naturale sau plantează și promovează principiile, valorile și ideile în care cred, atrag voluntari și pun umărul la misiunea extinsă a celor interesați de viitor: o planetă mai curată. Premiile competiției valorează 20.000 de lei, constând într-o excursie cu tematică de mediu, de 3 zile, pentru primele două echipe clasate în competiție, a câte 15 membri fiecare.” (ecoprovocarea.ro)