Elena Udrea, de urgență la Spitalul Județean Ploiești. Cum se simte fostul ministru, actualul deținut
În urmă cu puțin timp, Elena Udrea a ajuns la Spitalul Județean Ploiești după ce i s-a făcut rău în curtea penitenciarului în care este închisă. Fostul ministru al Turismului a acuzat amețeli în această dimineață, 3 noiembrie, iar stările s-au agravat, motiv pentru care a fost dusă la spital pentru mai multe investigații.
Amintim că Elena Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor începând din luna iunie, când a fost extrădată din Bulgaria, unde fugise pentru a scăpa de condamnare.
Recursul în casaţie este ultima şansă a fostuui ministru de a obţine anularea pedepsei de 6 ani, în condiţiile în care celelalte încercări ale sale nu au avut succes.
Fostul ministru Elena Udrea rămâne în închisoare
Amintim de altfel că luni, 31 octombrie 2022, a fost respins recursul în casaţie, din dosarul Gala Bute, înaintat de Elena Udrea. În baza hotărârii luate de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fostul ministru va rămâne în închisoare, iar aceasta nu este singura care se află în situaţia de a nu primi o aprobare în ceea ce priveşte recursul în casaţie. Și fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost, de asemenea condamnat la închisoare. Cu toate că sentinţa acestuia se întinde pe o durată de cinci ani, Rudel Obreja a fost eliberat provizoriu pe caz de boală. Acesta suferă de cancer. În timpul în care nu se va afla după gratii, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box va fi supus tratamentelor.
În acest sens, Elena Udrea a susținut mereu că nu a avut parte de o justiție dreaptă în România, iar acum, solicită achitarea pentru toate capetele de acuzare.
„Nastasia şi Bute au avut interes să fie organizată gala. Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute. Regret că nu am avut parte de o justiţie dreaptă în România.
Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată. Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare”, a declarat Elena Udrea
Cu toate acestea, Elena Udrea nu va putea beneficia de o astfel de eliberare provizorie întrucât aceasta nu suferă de vreo afecţiune gravă. Aprobarea recursului în casaţie era ultima şansă pe care aceasta a avut-o pentru a putea scăpa de ispășirea pedepsei.
ICCJ a respins contestația la executare
În baza aceleași idei, reiterăm faptul că fostul ministru Elena Udrea va executa după gratii pedeapsa definitivă de 6 ani de închisoare cu executare, după ce judecătorii ICCJ au respins ca nefondată contestația acesteia la executare. Decizia luată marți, 1 noiembrie, nu este definitivă și poate fi atacată la un complet ierarhic superior de la aceeași instanță.
„Respinge, ca nefondată, contestaţia la executare formulată de contestatoarea Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei penale nr.181 din data de 28.03.2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 1532/1/2015, definitivă prin decizia penală nr.93 din data de 05.06.2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători în dosarul nr. 2303/1/2017.
Obligă contestatoarea la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 01 noiembrie 2022”, se arată în decizia de marți, 1 noiembrie, a ICCJ.
Cu toate acestea, joi, 3 noiembrie, Elena Udrea a ajuns la Spitalul Județean Ploiești după ce i s-a făcut rău în curtea penitenciarului în care este închisă.