Elena Udrea a ieșit din pușcărie, dar prima dată nu s-a dus acasă. Unde s-a dus fostul ministru
Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, a ieșit pentru prima dată din penitenciar. Udrea a primit o permisie de Sfânta Maria pentru a-și petrece ziua cu fiica ei. Elena Udrea nu a venit în București și a preferat să stea alături de fiica ei la Mănăstirea Ghighiu, aflată la câțiva kilometri de Ploiești, unde, conform RomaniaTv.
Udrea și micuța Eva Maria au petrecut 3 ore la mănăstire, acolo unde s-au jucat timp de 3 ore.
Udrea a declarat în repetate rânduri că este traumatizată de faptul că nu îşi poate vedea copilul în condiţii decente.
„Sunt și mamă și tată și bunic și bonă. Vine și mama Elenei, dar în weekenduri, să mă mai ajute cu cea mică, dar mă descurc destul de bine.
A început să întrebe unde e mama. Dorința ei de ziua de naștere este să stea cu mama ei”, a spus Adrian Alexandrov.
Mega scandal de corupție în țara în care a fugit Elena Udrea
Într-o altă ordine de idei, Parchetul din Costa Rica a lansat o anchetă cu privire la preşedintele Rodrigo Chaves şi mai mulţi membri ai guvernului pentru „trafic de influenţă”, după ce un om de afaceri a depus o plângere împotriva şefului statului, relatează miercuri AFP, informează Agepres. În Costa Rica a plecat pentru o perioadă inclusiv Elena Udrea, fost ministru și om important în anturajul fostului președinte Traian Băsescu.
Preşedintele face obiectul unei anchete pentru că ar fi influenţat procedura de divorţ cu minori a omului de afaceri Leonel Baruch, care a depus plângerea pe 25 iulie, a explicat marţi parchetul pentru AFP.
Baruch este preşedintele băncii costaricane Corporacion BCT şi membru al consiliului de administraţie al companiei de media CR Hoy, criticată public de Chaves.
Mai sunt vizaţi ministrul comunicaţiilor Jorge Rodriguez, consilierul prezidenţial Gabriel Vargas, preşedinta executivă a Institutului naţional pentru femei Adilia Caravaca Zuniga şi fosta soţie a lui Baruch, Yafit Ohana.
Omul de afaceri afirmă că fosta sa soţie a primit tratament preferenţial din partea guvernului după ce a contribuit la crearea unui clip video pe reţelele sociale folosit de ministrul finanţelor, Nogui Acosta, pentru a denunţa un presupus caz de evaziune fiscală.
În Costa Rica, delictul de trafic de influenţă se pedepseşte cu doi până la cinci ani de închisoare.
Ministerul public nu a transmis alte informaţii, subliniind că acest caz se află într-un „stadiu privat”.
Este a doua anchetă lansată împotriva lui Chaves în mai puţin de o lună. Pe 17 iulie, el a devenit obiectul unei anchete pentru „abuz de putere” pentru un „aparent delict de influenţă împotriva Finanţelor publice”.