El este cel mai tare angajat de la Delphi! Gigantul tremura in fata lui! Este singurul care a reusit asta!

de: Echipa Bzi.ro
22:09, 04 mai 2015

@ Cea mai tare companie din Iasi a fost ingenunchiata pentru prima data de un simplu angajat @ Povestea lui ar putea rasturna intreaga politica a firmei venite la Iasi in urma cu cativa ani @ In momentul in care a inceput razboiul, angajatul nu mai avea absolut nimic de pierdut @ Este prima sentinta data de judecatorii ieseni impotriva gigantului american Delphi Diesel Systems @ Acum, angajatul urmeaza sa primeasca daune de cateva zeci de mii de lei @ Statul roman l-a ajutat cu bani pe angajat sa poata lupta impotriva societatii care l-a dat afara @ Totul pleaca de la faptul ca piesele care au iesit de pe banda aveau defecte de fabricatie
 
Bogdan Gheorghiu Eneea poate fi declarat un adevarat erou. Este singurul angajat al Delphi Diesel Systems Romania care a reusit sa castige un proces sensibil impotriva gigantului american. Angajatii care au mai deschis procese impotriva companiei au pierdut, iar cei care au incercat sa faca acest lucru nu au avut curaj pentru ca le-a fost frica de represalii. Au fost amenintati cu demisia si ca vor plati despagubiri considerabile firmei americane. Delphi Diesel Systems este cea mai mare companie din Iasi din toate punctele de vedere: cifra de afaceri, profit, numar de angajati, tehnologii moderne utilizate. Cu toate acestea, tot mai multi angajati sunt disperati si se simt torturati psihic la locul de munca. Oamenii simpli, care lucreaza pe masini, sustin ca nu mai pot avea o viata normala din cauza stresului de la munca. Oricat de mult si de bine ar munci, li se tot cauta nod in papura pentru a fi dati afara sau pentru a li se taia din salarii.

Citeste si: Dezvaluiri bomba ale angajatilor de la Delphi! Revolutie la cel mai tare angajator din Iasi!

Aceasta decizie poate crea revolutie la Delphi

Dupa un proces care a durat aproape doi ani de zile, Bogdan Eneea a castigat printr-o decizie data de Tribunalul Iasi pe data de 11 februarie 2015. A deschis acest proces pentru ca nu mai avea absolut nimic de pierdut: cei de la companie l-au dat deja afara. Acum, judecatorii i-au admis actiunea, l-au reintegrat in functie si i-au acordat despagubiri. Urmeaza sa-si primeasca integral toate salariile din data de 18 ianuarie 2013 pana in prezent. A luptat pana la capat. Judecatorii au inteles ca de fapt, sub acest nume cu rezonanta mondiala, cum este Delphi, se ascund practici nelegale de lucru.

Citeste si: O simpla semnatura poate arunca in aer fabrica Delphi Iasi! Dezvaluiri fierbinti din interior!

„Admite contestatia formulata de contestatorul Gheorghiu Eneea-Bogdan în contradictoriu cu intimata SC Delphi Diesel Systems Romania SRL. Anuleaza decizia emisa de intimata privind desfacerea disciplinara a contractului de munca al contestatorului. Obliga intimata sa-l reintegreze pe contestator pe postul si functia detinute anterior desfacerii contractului de munca si sa-i plateasca o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si actualizate, precum si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul începând cu data de 18.01.2013 si pâna la data reintegrarii efective”, au decis judecatorii. De asemenea, compania trebuie sa-i plateasca angajatului si cheltuielile de judecata. Catre statul roman trebuie sa plateasca suma de 900 lei, care reprezinta ajutorul public judiciar acordat din bugetul de stat catre angajatul ramas pe drumuri.

Citeste si: Secrete infioratoare din interiorul celei mai mari companii din Iasi! N-ai sa crezi ce au facut angajatii!

Piesele nu erau bine calibrate

Bogdan Eneea a fost dat afara pentru ca niste piese au iesit neconforme, insa nu a fost facuta nicio expertiza care sa stabileasca daca acele piese au iesit defecte pe banda din cauza utilajului sau a angajatului. Celor de la Delphi le-a fost mult mai simplu sa-l scoata vinovat pe el, fara a verifica daca nu cumva utilajul avea vreo defectiune. Chiar daca avea un salariu de mizerie si muncea pe rupte, Bogdan Gheorghiu Eneea a umblat doi ani pe holurile Tribunalului pentru a-si castiga dreptatea. A participat la un interviu de angajare ca toata lumea, dupa care a fost chemat la munca, pe postul de operator masini unelte cu comanda numerica. Pe data de 5 septembrie 2011 a fost angajat pe perioada determinata, dupa care, pe data de 5 septembrie 2012, contractul sau a fost prelungit pe perioada nedeterminata. Pe data de 16 ianuarie 2013 s-a prezentat la munca fara sa se gandeasca o secunda ca s-ar putea intampla ceva ce i-ar putea schimba viata in mod radical. El lucra la sectorul de fabricare a pieselor de pompe pentru autoturisme. A pornit utilajul fara sa-si dea seama ca piesele care ies pe banda nu-s bine calibrate. La finalul zilei de munca, Mircea Ion Stan, supervizorul de productie, a constatat ca 95 de piese fabricate in ziua respectiva sunt neconforme. In scurt timp a fost realizata o comisie de disciplina, iar angajatul a fost demis fara prea multe discutii. Pe data de 14 februarie 2013, cei de la Delphi i-au desfacut contractul de munca si l-au trimis acasa. „Angajatorul a reprosat si sanctionat extrem de grav salariatul, desi aceasta fapta este imputabila celui dintai, deoarece avea obligatia sa puna la dispozitie formarea profesionala corespunzatoare”, se arata in actiunea depusa pe rolul instantei.

Citeste si: EXCLUSIV! Incendiu la Delphi. Toti angajatii au fost evacuati – FOTO,VIDEO

Cum se apara cei de la Delphi

Pe de alta parte, cei de la Delphi sustin ca angajatul a fost format profesional asa cum trebuie, insa n-a respectat planul de control si nu a verificat daca prima piesa a iesit bine. „Salariatul avea obligatia de a respecta standardele de calitate ale pieselor produse si in acest scop avea obligatia de a verifica aceste piese in conformitate cu specificatiile prevazute in planul de control, la frecventa si prin raportare la caracteristicile prevazute de acesta, sustinerile reclamantului, in sensul ca verificarea 100% a pieselor si aplicarea procedurii «first off» primei piese nu ar fi incluse in fisa postului, sunt neintemeiate”, se arata in intampinarea depusa la dosar de avocatii companiei americane. „Contrar sustinerilor domnului Gheorghe, acesta a beneficiat de instruire din partea societatii inca de la introducerea in munca in cadrul Delphi”, se mai apara cei de la Delphi. Bogdan Eneea a solicitat audierea mai multor martori care sa confirme conditiile de munca extreme la care sunt supusi angajatii companiei. Pe langa martorii audiati, instanta de judecata a dispus efectuarea unei expertize de specialitate. Rezultatul acestei expertize a fost de partea angajatului. Expertiza tehnica se afla la baza emiterii acestei decizii favorabile angajatului.