Echipa USV Iași a obținut un important loc la Ecotrophelia, concursul internațional de produse alimentare
Echipa USV Iași a reprezentat România la Ecotrophelia, concursul internaţional de produse alimentare, și a obținut locul 6 din 16 echipe foarte bine pregătite.
„Ecotrophelia Europe, felicitări echipei României!
Începem săptămâna prin a felicita și a mulțumi echipei USV Iași care a reprezentat România la Ecotrophelia, concursul internaţional de produse alimentare!
„FungiYo” la cel mai mare salon de food din Europa
Eduard Horlescu, Cristina Dandeș, Livia Bărbuță și Cătălin Scripcă de la Facultatea de Agricultură USV Iași, specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole, împreună cu profesorii coordonatori conf. Univ. Dr. Marius Mihai Ciobanu și șef lucr. Dr. Gabriela Frunză, au reprezentat România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, în cadrul SIAL Paris 2024.
Concret, echipa USV Iași a obținut locul 6 din 16 echipe foarte bine pregătite pentru faza internațională.
Această performanță ne face foarte mândri și în contextul în care pasta-cremă vegană „FungiYo, produsul inovator realizat din tulpini de ciuperci Pleurotus, aquafaba, tescovină de mere, ștevie, pudră de roșcove și făină din semințe de dovleac a fost expus la cel mai mare salon de food, din Europa.
Felicitări!