Prima pagină » Local » Echipa de robotică CyLiis de la Liceul de Informatică din Iaşi s-a întors acasă. Elevii au câștigat titlul de Campioană Mondială

Echipa de robotică CyLiis de la Liceul de Informatică din Iaşi s-a întors acasă. Elevii au câștigat titlul de Campioană Mondială

08 iul. 2024, 08:43,
în Local

Echipa de robotică CyLiis de la Liceul de Informatică din Iaşi s-a întors acasă după ce a câștigat titlul de Campioană Mondială la concursul de robotică din Statele Unite ale Americii. Elevii au obținut primul loc la Competiţia Internaţională de Robotică „Maryland Tech Invitational”, care a avut loc la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory din Laurel.

„Un mare bravo pentru ei – genialii noștri elevi din echipele CyLiis și Peppers, mentorul inspirațional Mirela Tibu, dar în aceeași măsură un mare bravo pentru Cristian Micliuc, companiile IT, Primăria Municipiului Iași, firmele ieșene care au crezut în ei și i-au susținut financiar!”, a transmis directorul Liceului de Informatică din Iaşi, Adina Romanescu.

Vă aducem aminte că două echipe de robotică de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași s-au calificat la Concursul Internaţional de Robotică „Maryland Tech Invitational”, ce a avut loc în perioada 26 iunie – 7 iulie 2024. Deși este o performanță surprinzătoare, elevii nu au avut sprijinul financiar necesar din partea statului pentru a se deplasa în Statele Unite ale Americii. Cu eforturi colosale au reușit să strângă banii necesari și au ridicat trofeul în SUA pentru Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`