Ea este femeia care nu a lipsit niciodată de la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva. Catinca are 93 de ani: „Cât mai trăiesc o să vin an de an” – FOTO
Catinca Adălănăilă, o ieșeancă, dă o lecție de viață și de credință. La vârsta de 93 de ani, a stat la rând pentru a ajunge la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Este femeia care nu a lipsit niciodată de la pelerinaj. Chiar dacă povara anilor îi apasă umerii, sentimentul de liniște care o cuprinde atunci când ajunge la sfânta raclă este mai puternic decât durerile bătrâneții
Catinca Adălănăilă este din comuna Rediu, a venit la pelerinaj alături de consătencele sale, cu o traistă plină cu busuioc, cu credință în Dumnezeu și recunoștință pentru ajutorul primit de-a lungul timpului de la Sfânta Parascheva.
Femeia care nu a lipsit niciodată de la pelerinaj a fost ajutată de Sfânta Cuvioasă Parascheva
Bătrâna în vârstă de 93 de ani a îndurat multe la viața sa. Pe chipul său se citesc anii pe care și i-a petrecut în lipsă, în suferință și muncă. Se citește greutatea cu care și-a crescut copiii, compasiunea, precum și dorința ca această lume să se îndrepte. Indiferent de toate acestea, nu și-a pierdut niciodată credința, din acest motiv se roagă în continuare pentru sănătate, pentru popor și pentru a se mântui.
La vârsta de 93 de ani, bătrâna nu mai aude bine, însă spune că nici nu este nevoie pentru că, în astfel de momente, sufletul este cel care trebuie să audă.
„Am stat două ore la rând, mai puțin față de ceilalți ani în care am venit la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Nu pot să descriu ce am simțit atunci când am ajuns la sfânta raclă, a fost liniște, m-am simțit foarte bine. De când mă știu vin în pelerinaj și cât mai trăiesc o să vin an de an. Mă întărește Sfânta Cuvioasă Parascheva și Maica Domnului”, mărturisește, cu lacrimi în ochi, bătrâna Catinca Adălănăilă.
A făcut față doar pentru că a avut permanent rugăciunea în minte și în inimă
Reporterii BZI au surprins-o pe bătrâna Catinca în timp ce mergea la braț cu una dintre consătencele sale, care i-a fost sprijin, a susținut-o și a avut grijă ca și anul acesta să ajungă cu bine la Sfântă. Bătrâna nu a cedat nicio clipă oboselii, iar cu rugăciunea în minte și în inimă a dus la bun sfârșit drumul către liniștea sufletească.
Nimic nu se compară cu voința bătrânei. Este un exemplu viu care demonstrează faptul că, dacă există credință, nu mai contează vârsta, faptul că picioarele nu o mai țin, că ochii îi sunt slăbiți și că aude tot mai greu.
Canonizarea Cuvioasei Parascheva a fost hotărâtă de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1955. După 1989, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva s-a transformat într-una națională și chiar internațională. De atunci, sute de credincioși și-au găsit liniște și vindecare datorită rugăciunilor închinate. Printre aceștia se numără și bătrâna Catinca, femeia care nu a lipsit niciodată de la pelerinaj.