Dureri de cap în sarcină. Cum puteți scăpa de acest deranj fără a apela la pastile

de: BZI.ro
09:00, 07 apr. 2023

Tot mai multe femei se întreabă de ce apar dureri de cap în sarcină. Administrarea de medicamente care nu au fost aprobate de un medic în orice stadiu al sarcinii poate avea un efect advers asupra fătului. De aceea, viitoarea mamă nu trebuie să se automedicheze, ci să consulte cât mai repede un specialist dacă suferă de această problemă.

Sindromul durerii poate fi primar sau secundar. O durere de cap primară apare de la sine sub influența anumitor factori. Cea secundară este un simptom al unei boli de bază. Cele mai frecvente probleme pentru femeile care sunt însărcinate sunt migrena și durerile de cap de tensiune. Tratamentul durerilor de cap la femeile însărcinate include atât metode medicamentoase, cât și nemedicinale.

Dureri de cap în sarcină. De ce apare acest disconfort în această perioadă?

Migrena este însoțită de o durere de cap pulsatilă, în principal unilaterală, concentrată în frunte și tâmplă, uneori în ochi. Sindromul durerii este intens și poate afecta activitățile zilnice ale femeii. O astfel de cefalee severă în sarcină poate fi însoțită și de fotofobie, sensibilitate la sunet, greață și vărsături.

În cazul migrenei premenstruale, este posibil ca aceasta să nu vă mai deranjeze cât timp sunteți însărcinată. În al treilea trimestru de sarcină, durerea de cap poate lipsi complet. Cu toate acestea, 1-2 din 10 femei pot avea o durere de cap pentru prima dată în primul trimestru.

O durere de cap de tensiune poate apărea la începutul sarcinii. Ea este compresivă, apăsătoare și cuprinde capul ca o cască, un coif sau un cerc. Durerea este la nivelul tâmplelor, la ceafă, la ceafă, la frunte, este de natură bilaterală și se agravează seara. Pot apărea, de asemenea, greață, vărsături și fotofobie. Dacă aveți dureri de cap, ar trebui să vă consultați medicul pentru a afla ce pastile pentru dureri de cap pot fi luate în timpul sarcinii.

În ce cazuri este obligatoriu să contactați un medic? Ce pastile să luați pentru calmarea deranjului?

Viitoarea mamă trebuie să apeleze imediat la ajutor medical atunci când simt o durere de cap bruscă și intensă, o durere de cap pentru prima dată, care este însoțită de simptome neurologice și atunci disconfortul este unul sever. Acesta este însoți de vărsături și tulburări de vedere, care nu dispare într-o oră sau chiar se agravează.

Este obligatoriu să apelați la ajutorul unui medic atunci când suferiți de o durere de cap care se agravează atunci când femeia își asumă o poziție culcată. De asemenea, atunci când aveți o durere de cap, nu trebuie să tolerați această afecțiune. Sindromul durerii prelungite poate duce la anxietate și depresie, ceea ce poate afecta negativ sănătatea viitoarei mame. Cu toate acestea, nici administrarea de medicamente fără consultarea medicului nu este recomandabilă.

De obicei, medicamentele pentru dureri de cap în sarcină în trimestrele 1, 2 și 3 sunt prescrise în cea mai mică doză eficientă pentru a reduce potențialele efecte negative asupra fătului. Remediile non-medicamentoase pentru durerile de cap care pot fi, de asemenea, clasificate ca măsuri preventive. Acestea includ eliminarea factorilor de stres, odihnă adecvată, activitate fizică moderată, dar regulată și o dietă adecvată.