Dumitru Coarnă spune că varianta polițiștilor în civil care vor da amenzi nu este adevărată

de: Cristian Zavastin
14:16, 06 oct. 2020

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, Dumitru Coarnă, spune că varianta polițiștilor în civil care vor da amenzi nu este adevărată. Dumitru Coarnă a declarat că este exclus ca 20% din angajații din poliție să fie trimiși în civil pe străzi pentru a amenda populația.

„Noi avem deficit de 30%, cine mai prinde hoți dacă pleacă 20% din ei în civil. E o chestie a la Vela, ministrul geacă. Dacă ajungem să ne pândim și pentru mască, suntem josnici. Poliția nu are la dispoziție capacitatea să facă asta“, a declarat Dumitru Coarnă.

Dumitru Coarnă acuză o dezinformare

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne susține că informația este falsă și că este folosită cu scopul de a dezinforma lumea.

„E doar o informație făcută să sperie populația. O să ne batem între noi, din cauza măștii”, a precizat Dumitru Coarnă.

Polițiștii în civil vor patrula pe străzi pentru a vedea cine nu respectă măsurile anti-COVID

Consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran, confirmă faptul că s-a discutat la nivel guvernamental, iar polițiști în civil vor patrula pe străzi. De asemenea, va fi creat un TelVerde, un număr special la care cetățenii îi pot reclama pe cei care nu respectă regulile.

”S-a discutat și se va pune în practică. Sunt oameni care nu vor să respecte măsurile, nu este o măsură coercitivă, nu este o măsură care să deranjeze oamenii, este o măsură pentru acei oameni care nu doresc să respecte măsurile”, a spus Virgil Guran.

Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma.

Restaurantele din Iași s-au închis

Situaţia infectărilor de COVID-19 în România devine tot mai alarmantă. Conform deciziei luată luni, 5 octombrie 2020 de autorităţile ieşene, restaurantele din anumite localităţi din judeţul Iași s-au închis. Conform datelor existente la nivel naţional, DSP București urmează să ia aceeaşi decizie. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni marţi, 6 octombrie începând cu ora 11.00

DSP Bucureşti recomandă:

– Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.

– Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

– Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.

– Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

DSP București dorește închiderea restaurantelor și a barurilor

– Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

– Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 137.491 luni, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.591 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, când au fost făcute 6.537 de teste. 48 de persoane au decedat, numărul total fiind 5.048. La AŢI sunt internaţi 592 de pacienţi.