Dulceata de ardei iute
O bogatie de fructe, legume, condimente si ierburi va umple de arome in aceasta vara bucataria ta. Combinatii inedite, dar delicioase, gusturi deosebite si o savoare de neuitat. Le poti aduna pe toate in felurite dulceturi de legume si fructe si ^n siropuri de care te vei bucura tot anul!
Ingrediente:
- 4 ardei capia rosii
- 10-12 ardei rosii foarte iuti
- 20 rosii cherry
- 300 g zahar
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Speli toti ardeii, ii cureti de codite, seminte si de nervuri si ii maruntesti fin. E indicat sa folosesti manusi chirurgicale cand cureti ardeii iuti. Ii pui intr-o cratita? antiaderenta, cu zaharul si cu praful de sare. Tai rosiile in sferturi si le adaugi peste ardei. Fierbi la foc mic si amesteci in dulceata? din cand in cand. Dupa 40-45 de minute, stingi focul, lasi la racorit si o rastorni in borcane sterilizate.