Prima pagină » Culinar » Aperitive » Drob de legume – Reţetă vegetariană
Drob de legume - Reţetă vegetariană

Drob de legume – Reţetă vegetariană

14 apr. 2020, 09:33,
în Culinar

Dacă eşti vegan, nu înseamnă că nu te poţi bucura de aromele tradiţionale. Pentru masa de Paşte, ţi-am pregătit o reţetă delicioasă: drob din legume.

Ingrediente:

1 conservă linte (400 g)
1 conservă ciuperci (400 g)
1 morcov
½ păstârnac
¼ ţelină
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
2 linguri făină
sare, după gust
piper, după gust
1 linguriţă chimion
1 linguriţă pudră de ardei iute, opţional
1 linguriţă nucşoară
1 linguriţă cimbru
2 linguri ulei de măsline
roşii uscate, pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ̊C. Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. După ce căleşti la foc mic timp de câteva minute, le dai deoparte. Într-o oală, pui morcovul, păstârnacul şi ţelina spălate şi curăţate, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă la foc mediu, apoi le scoţi cu o paletă.

Într-un blender, pui legumele fierte şi răcite, amestecul din tigaie, lintea şi ciupercile din conservă, bine scurse, făina şi asezonezi cu nucşoara, chimionul, cimbrul, sarea şi piperul după gust. Mixexi până obţii o compoziţie consistentă.

Torni compoziţia într-o tavă pentru cozonac, cu hârtie de copt. Laşi la cuptor 30-35 de minute, până se rumeneşte. Îl laşi la răcit, apoi îl dai la frigider peste noapte. Laşi drobul la temperatura camerei 1 oră înainte de servire şi decorezi cu roşii uscate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`