Dramă într-o familie din Iași! Un bărbat de 40 de ani, tatăl a 2 copii, și-a pus capăt zilelor. Ar fi pierdut o sumă importantă la „păcănele”

de: Sorin Pavelescu
02:00, 11 nov. 2021

Un bărbat în vârstă de 40 de ani și-a pus capăt zilelor la Iași. El a fost găsit într-o hală de producție din curtea BJATM, chiar de către un coleg. Apropiații acestuia spun că ar fi recurs la gestul extrem după ce ar fi pierdut o sumă consistentă la jocurile de noroc. Bărbatul, pe nume Marius Moroșanu, era căsătorit și avea 2 copii

Tragedie într-o familie din Iași! Un bărbat în vârstă de 40 de ani și-a pus capăt zilelor într-o hală de la BJATM. Marius Moroșanu a fost găsit spânzurat de către un coleg de-al său. Din câte se pare, el lucra într-o hală în care producea mobilă. Apropiații săi spun că acesta era pasionat de jocurile de noroc și nu de puține ori ar fi pierdut sume importante de bani. De data aceasta, însă, s-a ajuns prea departe. Pe 8 noiembrie 2021 avea să se petrecă tragedia. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, însă a fost prea târziu. Medicii nu au putut decât să declare decesul. Pe fir au intrat polițiștii, care au deschis o anchetă.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că, pe raza municipiului Iași, a fost găsit un bărbat spânzurat. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. De asemenea, a fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat din hala de la BJATM și a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași.

Banii pierduți la jocurile de noroc au dus către sinucidere?

Surse din anchetă au precizat că bărbatul ar fi recurs la acest gest extrem după ce ar fi pierdut o sumă consistentă la jocurile de noroc. Banii ar fi fost pentru o comandă de mobilă pe care nu ar fi onorat-o. Din păcate, la Iași, au mai existat tineri care și-au pus capăt zilelor după ce au pierdut bani la jocurile de noroc. Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, din cauza problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice.

Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii.

Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice ori plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice.

Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de «antidoturi» precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, ele pot crește absorbția toxicelor, ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.