Dr. Andrei Lazăr, chirurg plastician şi estetician, discuție despre intervențiile „mommy makeover”. Ce sunt firele de lifting și de ce sunt atât de căutate de femeile din întreaga lume? – VIDEO
Dr. Andrei Lazăr, chirurg plastician şi estetician, a discutat, la BZI LIVE, despre intervențiile „mommy makeover”, adică acele intervenții chirurgicale, care ajută femeile să revină la formele inițiale dinainte de naștere. Iată tot ce trebuie să știi înainte de a recurge la intervenții chirurgicale estetice.
Tot mai multe femei apelează la ajutorul intervențiilor chirurgicale estetice, pentru a reveni la formele pe care le aveau înainte de a da naștere unui copil. Pentru ca acest lucru să devină realitate, medicii plasticieni și esteticieni se folosesc, în majoritatea cazurilor, de firele de lifting. Acestea au apărut în urmă cu aproximativ 20 de ani, la o clinică din Rusia.
În rândurile următoare, află de la dr. Andrei Lazăr ce sunt firele de lifting și de ce sunt atât de căutate de femeile din întreaga lume.
Dr. Andrei Lazăr, despre intervențiile „mommy makeover”: „S-a ajuns la concluzia că cele mai bune fire sunt cele care se topesc la fel ca și firele resorbabile chirurgicale”
În ceea ce privește intervențiile chirurgicale care le ajută pe femei să revină la formele de dinainte de naștere, medicul a subliniat importanța firelor de lifting. Acestea se introduc sub pielea feței, sub tegument, la o anumită profunzime, cu scopul de a ridica pielea și de a o fixa la anumite structuri de rezistență, într-o poziție mai ridicată, așa cum arăta fața pacientului cu ceva ani în urmă.
„Firele acestea de lifting nu sunt chiar atât de noi. Ele au apărut în armamentariul chirurgiei estetice în urmă cu aproape 20 de ani, o clinică din Rusia a venit cu această idee. Se introduc sub pielea feței, sub tegument, la o anumită profunzime, cu scopul de a ridica pielea și de a o fixa la anumite structuri de rezistență, într-o poziție mai ridicată, așa cum arăta fața pacientului cu ceva ani în urmă. S-a ajuns la concluzia că cele mai bune fire sunt cele care se topesc la fel ca și firele resorbabile chirurgicale, pentru că firele care nu se topesc, deși erau foarte rezistente, dădeau complicații în timp.
Interesant este că aceste fire, care ridică țesuturile cu ajutorul unor cârligașe, dispuse pe traiectul lor ca niște mici cârlige, ca niște conuri orientate bidirecțional. Ele se introduc sub piele, cu ajutorul fie al unor ace, fie al unor canule (canul fiind un gen de ac bont). Ei bine, deși la început ideea părea seducătoare, cu timpul, din cauza complicațiilor care apăreau, a fost ușor abandonată. Dar, în urmă cu circa 7-10 ani a început din nou să apară metoda aceasta, să fie din nou utilizată, dat fiind faptul că materialul din care se produc aceste fire a fost mult îmbunătățit, întrunind necesarul de siguranță impus de noile norme din chirurgia estetică.”, a declarat dr. Andrei Lazăr, chirurg plastician şi estetician, la BZI LIVE.
Dr. Andrei Lazăr, despre complicațiile generate de firele de lifting: „Orice material neresorbabil, lăsat suficient de mult timp în organism, până la urmă, cu puțin ghinion, se poate infecta”
Despre complicațiile generate de firele de lifting neresorbabile, medicul a amintit de granuloame. Acestea sunt definite ca tumori de dimensiuni reduse, apărute în urma unui proces inflamator ori ca țesuturi inflamate, care își fac apariția la rădăcina unui dinte, în urma unui abces cronic.
„Apăreau mai mult granuloame. Orice material neresorbabil, lăsat suficient de mult timp în organism, până la urmă, cu puțin ghinion, se poate infecta. De exemplu, de la un abces dentar, de la o plagă, poate să se infecteze. Ceea ce nu se întâmplă cu materialele resorbabile. În speță vorbim de firele de polidioxanonă, cum este denumirea substanței din care este făcut firul. Ca structură arată cam ca ața de pescuit, doar că pe lungimea acestui fir sunt aceste cârligașe sau spinișori, de care vă vorbeam.”, a completat medicul.
Medicul Andrei Lazăr a explicat și în ce parte a feței se introduc firele de lifting.
„Se introduc firele fie începând de la tâmplă în jos către elementele care trebuiesc ridicate, deci obraz, comisura buzei, partea de jos a bărbiei și se ridică toate, fixându-se la nivelul regiunii temporale. De asemenea, poate fi ridicată și sprânceana cu acest gen de fire.”, a declarat dr. Andrei Lazăr, chirurg plastician şi estetician, în emisiunea BZI LIVE.