Dovlecei la cuptor cu ouă și brânză. O rețetă delicioasă și sănătoasă
Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase rapide și sănătoase, ei bine, acești dovlecei la cuptor cu ouă și brânză vor fi soluția ideală. Rețeta este o combinație fină cu legume, proteine și lactate, fiind un preparat care te va încânta pe deplin și îți va oferi o masă sățioasă.
Această rețetă poate fi dedicată tuturor celor care au așteptat sezonul dovleceilor, fiind un fel de mâncare ce poate fi gătită în fiecare zi și nu devine niciodată plictisitoare. Aceștia sunt legume delicioase și versatile care oferă numeroase beneficii pentru organism. Acestea fac parte din familia cucurbitaceelor și sunt cunoscute pentru proprietățile lor nutritive.
Dovlecei la cuptor cu ouă și brânză
Delicioși, sănătoși și surprinzător de ușor de pregătit, dovleceii la cuptor cu ouă și brânză sunt o rețetă care va deveni rapid favorita ta. Indiferent dacă ești în căutarea unei mese rapide de seară, a unui prânz nutritiv sau chiar a unui mic dejun inedit, această rețetă va satisface toate aceste cerințe. Poți face și un piept de pui la tigaie pentru a-i servi alături de acești dovlecei.
Dovleceii sunt legume gustoase care pot fi incluse într-o mulțime de rețete delicioase și nutritive. Aceștia au un conținut caloric foarte scăzut, ceea ce îi face potriviți pentru persoanele care urmăresc sănătatea greutății corporale să-ți mențină o dietă echilibrată.
De asemenea, dovleceii au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu cauzează fluctuații mare ale zahărului din sânge. Acest lucru îi face potriviți pentru persoanele care suferă de diabet sau doresc să-ți mențină nivelul de zahăr din sânge sub control.
Așadar, pentru această rețetă aveți nevoie de 2 dovlecei mari, 4 ouă, 200 de grame de brânză, poți alege brânză de vaci, cașcaval sau chiar feta, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Indicații de preparare
Primul pas în gătirea acestor dovlecei este preîncălzirea cuptorului la 180 de grade Celsius. În timp ce cuptorul se încălzește, spală bine dovleceii și taie-i în felii de aproximativ un cm grosime. Amestecă uleiul de măsline cu usturoiul tocat mărunt și un pic de sare și piper. Înmoaie fiecare feliu de dovlecei în acest amestec și așează-le într-o tavă de copt.
Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă dovleceii să se coacă timp de 15 minute. Între timp, bate ouăle într-un bol mare, adaugă brânza rasă și amestecă bine, apoi condimentează cu sare și piper după gust. Acest proces se aplică și pentru sparanghelul la cuptor cu lămâie, doar că aici se va înlocui brânza cu un cașcaval sau chiar parmezan.
După ce s-au copt 15 minute, scoate tava cu dovlecei din cuptor. Toarnă amestecul de ouă și brânza peste dovlecei, distribuindu-l uniform. Pune tava înapoi în cuptor pentru alte 20 – 25 de minute, sau până când amestecul de ouă s-a coagulat și a căpătat o culoare aurie. Apoi preparatul este gata, ai pregătit un dovlecei la cuptor cu ouă și brânză delicios și sănătos. Acesta se servește clad, cu o salată verde proaspătă alături.
În funcție de preferințele tale, poți alege să înlocuiești brânza de vaci cu mozzarella, brânză de capră, gorgonzola sau chiar brânză de burduf. Fiecare tip de brânză va adăuga un gust diferit preparatului, așa că nu ezita să experimentezi în ceea ce privește acești dovlecei la cuptor cu ouă și brânză.