Două tinere, electrocutate după ce s-au urcat pe un tren pentru a-și face un selfie – Exclusiv, Update
Două tinere de 25 ani din Roman au suferit arsuri după ce s-au electrocutat. Acestea s-au urcat pe un tren pentru a-și face un selfie. Un elicopter s-a deplasat pentru a o transporta la o unitate medicală din Iași pe una dintre adolescente care prezenta electrocuție și arsuri pe 20% din torace și pe membru inferior. Cealaltă fată a fost adusă în Iași cu o ambulanță având arsuri pe 2% din suprafața corpului.
Update: „A avut parte de o primă evaluare din partea şefului de secţie, dr. Sidonia Susanu, care a constatat o arsură de 43% din suprafaţa corpului. Este o arsură gravă, de gradul III-IV. Pacienta este instabilă hemodinamic, nu este ventilată mecanic, va beneficia de tratament în sala de operaţii pentru excizia escarelor apărute în urma arsurii şi de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu prognostic rezervat”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi.
”Am intervenit cu echipajul elicopterului SMURD Iași la preluarea unei adolescent de 15 ani de la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Aceasta s-a urcat pe un vagon de cale ferată în dorința de a face poze. A suferit o electrocuție prin arc electrie, arsura fiind aproximativ pe 20% din suprafața corpului, întinzându-se pe zone din torace, membrele inferioare și superioare și chiar și la nivelul feței. A fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, la secția de Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică pentru tratamentul arsurilor. Este stabilă hemodinamic. Am făcut o reechilibrare hidroelectrolitica și tratament al trupului pe timpul transferului aeria, împreună cu izolarea și tratarea suprafețelor. Pentru aceste cazuri care se întâmplă cu o frecvență absolut nedorită și interesant nu doar adolescenții și tinerii. Singura soluție este prevenția. Nu este bine să te urci pe un vagon de cale ferată, nu este bine să te expui la riscul unei electrocuții care poate genera tulburări de ritm cu stop cardio respirator, chiar și deces, care generează totdeauna arsuri pe suprafețe întinse și posibil traumatisme prin cădere”, a declarat profesorul universitar doctor Diana Cimpoeşu, medic-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Spiridon“ din Iaşi şi coordonator SMURD Iaşi.