Prima pagină » Actualitate » Două adolescente cu COVID-19 de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași au fugit la iubiți! Acestea au fost aduse în izolare de către polițiști! Nu ieșiseră din centru din luna martie

Două adolescente cu COVID-19 de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași au fugit la iubiți! Acestea au fost aduse în izolare de către polițiști! Nu ieșiseră din centru din luna martie

29 aug. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Două adolescente cu COVID-19 de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași au fugit la iubiți. Acestea au fost aduse în izolare de către polițiști. Nu ieșiseră din centru din luna martie și au spus autorităților că au vrut să facă o ieșire. Cele două fete au fugit împreună cu o altă minoră de 15 ani și un băiat de 12 ani. Psihologii centrului se ocupă acum de caz

Două adolescente cu COVID-19, dispărute pe data de 26 august după ce au sărit gardul de la una dintre locațiile în care erau izolate, au fugit la iubiții lor. După ce reprezentanții centrului le-au anunțat dispariția, cele două tinere cu handicap neuropsihic au fost găsite de polițiștii ieșeni și readuse în centru. Adolescentele au speculat un moment de neatenție al îngrijitorilor și au sărit poarta împreună cu alți doi minori. Așa cum spun reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) din Iași, cele două adolescente au fost găsite la iubiți, cealaltă, de 15 ani, s-a prezentat singură, iar copilul de 12 ani a venit la centru ieri dimineață după ce a simțit că i se face foame.

După ce au alertat autoritățile, reprezentanții centrului și medicii, fetele au spus adevărul

Adolescentele cu COVID-19 de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași au declarat autorităților că au fugit ca să-și viziteze iubiții. Acestea au fost izolate în centru din luna martie, de la începutul pandemiei de coronavirus. Cele două fete suferă de handicap neuropsihic și studiază la Școala Specială „Constantin Păunescu” din Iași. În ziua de 26 august, profitând de un moment de neatenție al îngrijitorilor, cele două minore de 15, respectiv 16 ani, împreună cu o altă adolescentă de 15 ani și un copil de 12 ani, au sărit poarta centrului și și-au pierdut urma. Reprezentanții centrulului au anunțat autoritățile. Poliția a împânzit orașul. Pe data de 27, cele două adolescente au fost aduse de Poliție la centru, una s-a prezentat singură în aceeași zi. După ce a fost căutat o noapte întreagă de polițiști, băiețelul de 12 ani s-a „predat” în fața locației unde a fost cazat după ce a fost diagnosticat cu coronavirus.

Cei 4 minori dispăruți de la Centrul C.A Rosetti din Iași s-au expus unui pericol greu de imaginat

Nu este prima dată când minorii orfani, îngrijiți în centrele DGASPC Iași, fug. Mai grav în această situație este faptul că cei 4 copii cu COVID-19 suferă de handicap neuropsihic și nu au gândirea unei persoane de vârsta lor. Aceștia nu conștientizează pericolul și în fiecare moment pot fi victima unei violențe, a unui furt sau a unui accident.

„Cei 4 minori au revenit în locația în care au fost transferați după ce au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceștia vor fi consiliați de către un psiholog. Cei 4 fac parte din familii dezorganizate, fără putere financiară și au fost lăsați în grija DGASPC de către părinți. Copiii învață la Școala Specială «Constantin Păunescu» din Iași. Din luna martie aceștia au fost izolați în centru, dar s-au mai făcut ieșiri și excursii organizate”, spun reprezentanții DGASPC Iași.

Focarul de la Centrul C.A Rosetti s-a extins. Cei 55 de copii sunt izolați în 3 locații diferite și îngrijiți de un medic infecționist

Focarul de la Centrul C.A Rosetti s-a extins. Ieri, după 7 zile de la depistarea primelor cazuri de COVID-19 în rândul beneficiarilor, alți 13 copii au fost depistați cu COVID-19. Aceștia au fost mutați în izolare în cea de-a treia locație pe care DGASPC Iași a pregătit-o pentru astfel de situații încă de la începutul pandemiei de COVID-19.

„Copiii sunt toți asimptomatici. În total avem acum 55 de beneficiari infectați cu COVID-19, izolați în cele 3 locații din Tătărași. Avem un medic infecționist desemnat de Direcția de Sănătate Publică din Iași și îngrijitori care lucrează în ture. Doi lucrează pe timp de zi și unul pe timp de noapte. Personalul angajat se îmbracă în combinezoane, poartă măști și mănuși”, mai spun reprezentanții DGASPC Iași.

Focarul de COVID-19 de la Centrul de Plasament C. A. Rosetti din Iași a pornit de la un bucătar care a intrat în contact cu beneficiarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *