Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei îşi bate joc de Revoluția din 1989! Pentru prima oară în ultimii 32 de ani nu s-au auzit sirenele antiaeriene
Dominic Fritz pare să ia decizii din ce în ce mai controversate. Vorbim despre faptul că este prima oară în ultimii 32 de ani, în Timişoara nu se vor aude sirenele antiaeriene care prevesteau Revoluţia din 1989. Totul este cauzat de faptul că există o defecţiune tehnică la sistem.
Asta în condiţiile în care exista timp suficient pentru că defecţiunea să fie rezolvată. De altfel, nu sunt primele controverse în jurul primarului USR al Timisoarei.
Dominic Fritz nu a reparat sistemul de sonorizare pentru a da drumul sirenelor antiaerine care ar marca începerea Revoluţiei 1989
Revoluţionarii au scandat lozinci împotriva conducerii primăriei Timişoara pentru că, pentru ultima oară în ultimii 32 de ani sirenele antiaeriene nu s-au auzit. Acestea ar fi trebuit reparate de Dominic Fritz, dar primarul USR-ist nu a gestionat în mod eficient problema. Este un afrond adus la adresa oamenilor care s-au sacrificat pentru democrație.
Sirenele antiaeriene ar fi trebuit să sune în tot oraşul Timişoara pentru a marca 32 de ani de la momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism, însă sirena din Piaţa Victoriei nu a mai sunat. Mai mulţi revoluţionari adunaţi în balconul Operei, un simbol al Revoluţiei, au strigat ”Ruşine să vă fie”, când au constatat că acestea nu vor mai suna.
”Ruşine să vă fie!”, au strigat din balconul Operei câţiva revoluţionari veniţi să celebreze trecerea celor 32 de ani de la momentul în care Timişoara devenea primul oraş liber de comunism din România.
„Primăria gestionează modul de acţionare a sirenelor. Din câte am înţeles, e o problemă tehnică strict pe cea amplasată în Piaţa Operei. De dimineaţă, când au verificat softul, era OK şi la ora 12.00 s-a întâmplat ceva. Primăria, prin SVSU, are în gestiune mentenanţa sirenelor”, au declarat reprezentanţii ISU Timiş.
După ce minute în şir au privit Piaţa Victoriei şi patinoarul pe care se aflau câţiva tineri, revoluţionarii care s-au adunat în balconul Operei din Timişoara la miezul zilei s-au arătat nemulţumiţi că n-au sunat sirenele şi s-au retras. An de an, la ora 12.00, sirenele antiaeriene din Timişoara sună timp de trei minute pentru a marca momentul în care Timişoara devenea primul oraş din România liber de comunism, în urma evenimentelor din Decembrie 1989.
Dominic Fritz (USR), prins în mijlocul unor controverse de la alegerea acestuia
Dominic Fritz a avut mai multe măsuri văzute ca drept controversate de cetăţeni. De altfel, USR-istul de la Timișoara a luat decizia de a închide zeci de terase din centrul municipiului pentru că nu ar respectat reglementările ISU. Viceprimarul orașului a menţionat faptul că cei de la ISU nu au avut nicio adresă în acest sens:
„Am spus încă din luna februarie că nu vreau să intru în conflict cu domnul primar, dar eu am o altă viziune. Cred că bugetul local a fost atins pentru că mulţi (proprietari de terase n.red.) nu au fost încasaţi, deşi au vrut să plătească. Eu ştiu că sunt 21 de terase, nu 11 (cum a anunţat, marţi, Dominic Fritz, n.red.), care nu au primit avizul din diferite motive, că nu poate să treacă maşina de pompieri, de exemplu, deşi nu am avut o adresă de la ISU în acest sens. Dacă se vrea o schimbare, trebuie făcut un regulament, un termen până la care să se poată intra în concordanţă cu acel regulament. Până atunci, lasă-i să funcţioneze, ia-le banii. A fost un minus la buget de 300.000 de euro, pentru că nu au funcţionat, deoarece nu li s-a prelungit avizul de funcţionare. PNL nu susţine închiderea teraselor”, a declarat preşedintele PNL Timişoara, Cosmin Tabără.
Fostul edil, Nicolae Robu a avansat ipoteza faptului că Fritz nici nu ar fi avut dreptul să candideze pentru că nu are domiciliul în municipiu