Doliu în România. Un cunoscut artist a murit subit

de: BZI.ro
07:30, 01 apr. 2021

Doliu în România, după ce un cunoscut artist și compozitor din Transilvania a decedat recent, la 63 de ani. Din păcate cauza morții nu este cunoscută, însă Cătălin Condurache lasă în urmă o carieră impresionantă în lumea folkului românesc.

Cătălin Condurache, cunoscut cantautor din Cluj, s-a stins din viață în noaptea dintre 29 spre 30 martie 2021, însă informația a fost făcută publică marți.

Cine a fost Cătălin Condurache

Cătălin Condurache s-a născut la 29 septembrie 1958, la Cluj-Napoca, potrivit radiocluj.ro. De profesie inginer, acesta a crescut cu muzica unor interpreţi precum Bob Dylan, Donovan, Joan Baez, John Denver şi alţii, arată pagina sa de Facebook.

Printre artiştii români care l-au inspirat se numără Adrian Ivaniţchi, Marcela Saftiuc, Mircea Florian, Nicu Vladimir şi Dorin Liviu Zaharia.

A înregistrat primele piese în anul 1977, la Radio Cluj. În faţa publicului, a debutat pe scena Cenaclului Flacăra, la Baia Mare, în 1975. În anii ’80-’90, a câştigat mai multe premii la festivalurile dedicate muzicii folk, cel mai important fiind prestigiosul “Primăvara Baladelor”, în 1982, potrivit Agerpres.

Între 1982 şi 1984, a fost un obişnuit al Cenaclului Flacăra, remarcându-se cu piese precum “Gramatica Păcii”. Alte compoziţii semnate de Cătălin Condurache, interpretate live şi difuzate la posturile de radio, sunt: “Elegie pentru trenurile reci”, “Balada lui Mil”, “Jurământ de dragoste”, “Floare de ger” etc. Multe dintre acestea au fost promovate la Radio România Actualităţi, în cadrul rubricii “Valori ale muzicii tinere”.

Doliu în lumea artistică, colaborări importante

A colaborat cu artişti precum: basistul Marius Marchiş; pianistul Bebe Basso; violonistul Ichim Tavi Octavian; bateristul Tinel Pall; percuţionistul şi basistul Adrian Filipescu, component al Filarmonicii din Cluj. În 1998, a lansat, împreună cu interpretul Sandy Deac, colecţia de cântece denumită “Generaţia ta”. Cătălin Condurache a semnat compoziţiile şi o parte din versuri. Bine primit de public, discul a fost ales “albumul anului” de către ascultătorii mai multor posturi de radio.

A realizat, împreună cu trupa Shaba, albumul “Fuziuni”, lansat în 2003. A avut la activ peste 40 de înregistrări de studio şi videoclipuri. În 2014, Cătălin Condurache a pus bazele proiectului acustic Golden Folks, al cărui cofondator este Sandy Deac. Din repertoriul Golden Folks fac parte atât compoziţii proprii ale celor doi, precum “Cea mai” şi “Nu există”, cât şi preluări ale unor hituri semnate de Joan Baez, Art Garfunkel şi Cat Stevens, printre alţii.