Doliu în lumea muzicală din România! Faimosul cântăreț Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 ani

de: Bujor Elena Nicoleta
16:06, 18 nov. 2021

Joi, 18 noiembrie 2021, artistul Benone Sinulescua a decedat la vârsta de 84 de ani. Acesta se afla în spital încă de duminică, din cauza unei pneumonii care s-a agravat, apărând mai multe complicații pe fondul multiplelor probleme de sănătate de care acesta suferea.

Acesta a mai fost internat în spital, în luna iunie 2021, asta după ce a fost găsit de cei apropiați inconștient în casă. Cântărețul a lăsat în urmă o avere impresionantă din punct de vedere muzical, fiind estimat la peste 100 de cântece.

A decedat la 84 de ani cântărețul Benone Sinulescu. Care a fost viața și cariera acestuia

Astăzi, 18 noiembrie 2021, Benone Sinulescu a decedat la spital la ora 15:00 din cauza unei complicații pulmonare, apărute pe fondul mai multor probleme de sănătate. Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937 în Siriu, Buzău. S-a îndrăgostit de muzică de mic, decând îi plăcea să se cațere în copaci și să cânte, pentru a atrage atenție lumii. A crescut într-o familie muncitoare, iar talentul la moșteni de la tatăl său, care avea o voce deosebită. S-a integrat în corul bisericii, cântând atât la Denii cât și la Prohod.

Școala elementară a început-o și a terminat-o în Siriu, a plecat la școala din Pleșcoi, unde a devenit solistul școlii dar și dirijor al corului.  Pe când era elev la Școala Medii Tehnice din Buzău, acesta a început să repete la stația de amplificare a orașului, una dintre melodiile pe care le tot cânta fiind cea a Ioanei Radu, „De la moară până la gară”. De asemenea, la vârsta de 12 sau 13 ani, acesta știa foarte bine și le interpreta deosebit, melodiile cântate de Maria Tănase, Maria Lătărețu și Ion Luican.

Artistul, la vârsta de 18 ani, a început deja să înregistreze  primele sale melodii precum ‘La lenuța sub cerdac’, ‘În munții Buzăului’ și ‘Străina mamei, străină’. De-a lungul timpului, cântărețul a făcut parte din mai multe ansambluri și a susținut concerte în toată țara. Mai mult, Benone Sinulescu a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și mulți alții.

În anul 2002, Ion Iliescu care era președintele României de la acea vreme, i-a oferit lui Benone Sinulescu Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a.

Care este cauza decesului faimosului cântereț Benone Sinulescu

Principala cauză a decesului cunoscutului cântăreț Benone Sinulescu a fost o pneumonie agravată pe fondul mai multor probleme de sănătate dar și din cauza că a ajuns destul de târziu la spital. Într-o declarație dată de către soția sa, aceasta a spus că artistul a refuzat în primă fază să meargă la doctor, de frică, din cauza noului coronavirus.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.

A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea.

El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, soția lui Benone Sinulescu.

Mesajul de adio transmis de Dan Negru pentru Benone Sinulescu

Realizatorul TV Dan Negru a postat un mesaj de adio pe contul său de Facebook, pentru Benone Sinulescu. Acesta s-a arătat uimit în momentul în care a aflat vestea, declarând că cei doi aveau deja planuri împreună pentru un spectacol de Revelion.

„Îl știu de 25 de ani și e prima data când îmi „dă țeapă”.

In vară mi-a promis ca anul asta ne revedem de Revelion. N-o sa fie …

Am mii de povești cu Beni!

O să vi le apun…

Dar acum începe legenda Benone Sinulescu.

Pentru că atunci când se termina povestea, începe LEGENDA.

Azi s-a stins Beni”, a scris Dan Negru, pe pagina sa de Facebook.