Doliu în lumea sportului din România! Anton Netolitzchi, fostul mare baschetbalist a decedat la vârsta de 63 de ani
Doliu în lumea sportului din România. Anton Netolitzchi, fostul mare baschetbalist a decedat la vârsta de 63 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Anunţul trist a fost făcut de CSA Steaua şi Federaţia Romană de Baschet.
“Federaţia Romană de Baschet anunţă cu multă tristeţe şi profund regret trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi. În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CŞĂ Steaua Bucureşti s-a stins din viaţă, astăzi, la secţia AŢI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţa cauzată de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui său Valerian Netolitzchi!”, este anunţul FR Baschet.
Anton Netolitzchi a venit prea târziu la spital
Medicii care au grijă de fostul mare sportiv afirma că Anton Netolitzchi trebuia să vină mai repede la spital, având în vedere că prezenţa risc să dezvolte o formă gravă a bolii.
„A avut experienţa tristă a fratelui său. Mai mult, fiul acestuia, de 28 de ani, a avut şi el nevoie, nu demult, de spitalizare după infecţia cu COVID. Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă”, au spus, la începutul lunii martie, medici de la Spitalul Colentina.
Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua Bucureşti, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera, până în 1993.
Născut la 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selecţii în naţională de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campoin naţional cu echipa Steaua Bucureşti, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câştigat şi Cupa României. A participat cu echipa naţională de seniori la 4 ediţii ale Campionatelor Europene şi ale Cupei Balcanice inter-tari. După retragere, a fost antrenor în cadrul secţiei de baschet, a echipei ros-albastre, atât la seniori, cât şi la tineret, ocupând această funcţie până la începutul anilor 2000.