Prima pagină » International » Doi curcani au fost grațiați și răsfățați la Casa Albă, cu ocazia Zilei Recunoștinței. Joe Biden: „Este o pasăre mare, omule”
Doi curcani au fost grațiați și răsfățați la Casa Albă, cu ocazia Zilei Recunoștinței. Joe Biden: „Este o pasăre mare, omule

Doi curcani au fost grațiați și răsfățați la Casa Albă, cu ocazia Zilei Recunoștinței. Joe Biden: „Este o pasăre mare, omule”

21 nov. 2023, 12:40,
în International

Președintele SUA, Joe Biden, a grațiat luni, 20 noiembrie, doi curcani uriași cu pene albe din Minnesota, oferindu-le lui Liberty și Bell șansa de a nu ajunge pe mesele de Ziua Recunoștinței, în timp ce americanii se pregătesc pentru sărbătoarea de joi, conform Reuters.

Biden a luat parte luni, chiar în ziua în care a împlinit 81 de ani, la această tradiție anuală care datează de zeci de ani, pe peluza de sud a Casei Albe.

Curcanul Liberty a cântărit 19,3 kg, în timp ce în cazul lui Bell acul cântarului s-a oprit la 19,1 kg.

, a spus Biden despre Liberty în timp ce curcanii înfulecau.

Cei doi curcani și-au petrecut noaptea în liniște la Hotelul Willard, nu departe de Casa Albă.

Curcanii se vor „pensiona” la Colegiul de Științe Alimentare, Agricole și de Resurse Naturale al Universității din Minnesota din St. Paul

Uriașii Liberty și Bell nu vor ajunge în farfurie de Ziua Recunoștinței

Ei au fost crescuți în Willmar, Minnesota, sub conducerea Federației Naționale a Curcanilor. Curcanii se vor „pensiona” la Colegiul de Științe Alimentare, Agricole și de Resurse Naturale al Universității din Minnesota din St. Paul.

Milioane de curcani vor fi prăjiți joi în cuptoarele americanilor de Ziua Recunoștinței din întreaga țară și vor fi îmbibați în sos, fiind însoțiți de o varietate de garnituri, inclusiv alimente de bază de sărbători precum cartofii dulci, sosul de afine și fasolea verde.

Biden a precizat că, deși luni a fost și ziua sa de naștere, nu a fost prezent la primul eveniment de grațiere a curcanilor de acest fel, în urmă cu 76 de ani.

„Vreau să știți că nu am fost acolo la primul eveniment. Eram prea tânăr ca să mă inventez”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`