DNA recunoaște că a comis un abuz în cazul fostului primar George Scripcaru, reținut pentru 24 de ore

de: cristian.george
12:58, 10 aug. 2022

DNA a clasat dosarul în care era anchetat fostul primar al Brașovului, George Scripcaru și care a fost reținut, acum câţiva ani pentru 24 de ore. Procurorii s-au confruntat cu trei achitări definitive în dosar, iar acum au emis ordonanța de clasare pentru că, supriză ”fapta nu există”.

Primarul Brașovului a fost cercetat sub control judiciar fiind acuzat de abuz în serviciu şi luare de mâţă, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea.

DNA recunoaște că a comis un abuz în cazul lui George Scripcaru, fost primar al Brașovului

Conform jurnaliştilor de la luju.ro, DNA a recunoscut tot abuzul pe care l-a făcut împotriva lui George Scripcaru, fostul primar al Brasovului. Nu este prima înfrângere a celor de la DNA Brașov, dar sigur este ultima pentru că tot dosarul a fost clasat. Sursa citată explică faptul că DNA Braşov a încasat trei achitări definitive în dosar și că au decis să închidă cercetarea penală pentru că fapta nu există, sau nu este prevăzută de legea penală:

Clasările au fost dispuse în temeiul următoarelor litere de la art. 16 alin. 1 Cod procedura penală:

– a): „fapta nu exista”;
– b) teza I: „fapta nu este prevăzută de legea penală”;
– c): „nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”. se arată în clasare.

Asta după ce ani de zile justiţia a hăituit peste 10 persoane și a ruinat 6 oameni de afaceri și după atâția ani când cei menţionaţi au avut averile sechestrate.

Procurorul Monica Munteanu de la DNA Brașov defila cu cătușele la televizor

Este de noaptea minţii cum procurorul Monica Munteanu de la DNA Braşov defila cu cătușele la televizor reținându-l pentru 24 de ore pe primarul de la acea vreme, George Scripcaru. În schimb, după 9 ani de la începerea urmăririi penale și la 7 ani de la reținerea fostului primar, procurorul George Daniel Danca a dispus clasarea definitivă a dosarului. În esenţă, procurorul Danca arată că măsurile luate de primar nu doar că nu au încălcat legea, dar au şi ajutat comunitatea. Repetăm: cauza a fost fabricată de către Direcţia Naţională Anticorupţie în colaborare cu Serviciul Roman de Informaţii – fapt ce a determinat instanţă (în partea de dosar trimisă în judecată) să elimine o sumedenie de interceptări efectuate de către SRI în baza unor mandate de siguranţa naţională.

Reținerea a avut loc în 2015, dar judecătorii de drepturi și libertăți au decis să nu încuviinţeze arestarea preventivă și l-a pus pe primar sub control judiciar. Câte persoane trebuie să mai sufere până când procurorii vor fi trași la răspundere pentru greșelile comise? Trebuie să mai precizăm faptul că primarul Scripcaru nu a putut să se ducă la Primăria Brașov, chiar dacă nu avea interdicție, dar trebuia să se ferească de o eventuală întâlnire cu martorii din dosar. Menţionăm că în această perioadă, cariera politică a fostului primar a fost pur şi simplu distrusă, iar politicianul a devenit nefrecventabil.