Diverse

De ce se pune lapte în ceai? Mihaela Bilic explică mecanismul
25 ian. 2021, 17:06

De ce se pune lapte în ceai? Mihaela Bilic explică mecanismul

Sună ciudat să bei lapte cu cea, nu-i aşa? Totuşi, acesta e un lucru obişnuit în tradiţia englezească. Nu ţine…
Ce se întâmplă dacă bei apă noaptea? E bine sau nu?
20 ian. 2021, 14:27

Ce se întâmplă dacă bei apă noaptea? E bine sau nu?

Se spune că e bine să bem 2 pahare de apă călduţă dimineaţa, înainte de micul dejun. Lichidul înghiţit imediat…
Cum se marinează carnea - Sfaturi în funcție de tipul cărnii
22 dec. 2020, 20:29

Cum se marinează carnea – Sfaturi în funcție de tipul cărnii

De pe masa de sărbători nu lipseşte clasica friptură. De curcan, de pui sau de porc, o servim împreună cu…
De ce se pune o lingură de lemn pe oala cu mâncare?
15 dec. 2020, 15:42

De ce se pune o lingură de lemn pe oala cu mâncare?

Sigur bunica ori mama ţi-a spus că unele trucuri din bucătărie te salvează de o mulţime de treabă. Spre exemplu,…
Sfaturi pentru sarmale ca la mama acasă. Cum să NU le afumi
11 dec. 2020, 13:10

Sfaturi pentru sarmale ca la mama acasă. Cum să NU le afumi

Nu e sărbătoare mare fără sarmale pe masă. Cu carne, cu ciuperci ori de post, sarmalele sunt, cred, mâncarea noastră…
Cum se face maiaua de casă? Trucuri pentru o pâine gustoasă
09 dec. 2020, 12:49

Cum se face maiaua de casă? Trucuri pentru o pâine gustoasă

Ce este maiaua? Ei bine, vorbim despre ingredientul principal, datorită căruia creşte aluatul pentru pâine. Tehnica folosirii ei este foarte…
Reţetă de drojdie de casă. BONUS: maiaua de casă
30 nov. 2020, 20:30

Reţetă de drojdie de casă. BONUS: maiaua de casă

Vrei să prepari nişte turte sau pâine de casă? Sună bine, chiar foarte bine. Dar mai ai drojdie? La începutul…
Aluat de pizza - Moale și subțire. Trebuie încercat măcar o dată
13 nov. 2020, 16:10

Aluat de pizza – Moale și subțire. Trebuie încercat măcar o dată

Vrei să faci ceva bun weekendul acesta? Ce zici de un preparat ca-n Italia? Prepară o pizza autentică şi răsfaţă-i…
De ce nu creşte cozonacul - Trucuri de la gospodine pricepute
09 nov. 2020, 10:57

De ce nu creşte cozonacul – Trucuri de la gospodine pricepute

În curând începe Postul Crăciunului. Gospodinele îşi vor face lista de cumpărături pentru preparatele de pe masa de sărbătoare. Nelipsit…
Ce diferențe sunt între o carne proaspătă și o carne alterată
30 oct. 2020, 12:00

Ce diferențe sunt între o carne proaspătă și o carne alterată

Cea mai bună legumă dintre toate este… carnea. Mai în glumă, mai în serios, săptămânal mâncăm de cel puţin trei-patru…
Consum de carne - benefic sau cu numeroase contraindicații?
28 oct. 2020, 13:28

Consum de carne – benefic sau cu numeroase contraindicații?

Tocănița cu carne şi mămăligă, friptura fragedă, ostropelul sau răciturile sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute mâncăruri care se…
Cum se bagă o pară într-o sticlă cu pălincă? Secret dezvăluit
27 oct. 2020, 12:52

Cum se bagă o pară într-o sticlă cu pălincă? Secret dezvăluit

Ştii cum se prepară o pălincă cu pară în sticlă? Un buzoian ne dezvăluie secretul. De altfel, este unul din…
Slănină în saramură cu coji de ceapă - O reţetă care trebuie încercată
23 oct. 2020, 16:52

Slănină în saramură cu coji de ceapă – O reţetă care trebuie încercată

Cui nu-i place slănina făcută ca la carte? Afumată, fiartă şi pusă pe masa de sărbători, e un adevărat deliciu.…
Piure de cartofi cremos - 8 sfaturi ca să-ți iasă fără cocoloașe
22 oct. 2020, 11:41

Piure de cartofi cremos – 8 sfaturi ca să-ți iasă fără cocoloașe

Probabil, vei spune: ce e aşa greu să prepari piure? Fierbi cartofii, îi scurgi de apă, adaugi puţin lapte, îi…
3 metode de conservare a cărnii de porc - Care este ideală
21 oct. 2020, 12:38

3 metode de conservare a cărnii de porc – Care este ideală

Bunicii noştri ţineau carnea la garniţă, adică într-un vas cu multă untură. Aceasta este una dintre cele mai folosite metode…
Cum să faci mămăligă fără cocoloaşe - 5 sfaturi pentru rețetă
19 oct. 2020, 11:30

Cum să faci mămăligă fără cocoloaşe – 5 sfaturi pentru rețetă

Mămăliga este un preparat de nelipsit când serveşti pește la tigaie, răcituri, brânză cu smântână sau ficăței în lapte. Uneori…