Directorul DSP Dolj, infectat cu noul coronavirus după rapelul vaccinului anti-Covid-19

de: BZI.ro
12:58, 01 feb. 2021

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Dolj a fost infectată cu noul coronavirus la 3 zile după rapelul vaccinului. Femeii i-a fost administrată cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid-19 pe data de 26 ianuarie 2021. La câteva zile însă, s-au manifestat o serie de simptome specifice infectării. După ce a fost testată, rezultatul a fost pozitiv.

Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Dolj a fost testată pozitiv la trei zile după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin.

Şefa DSP Dolj şi soţul acesteia, testaţi pozitiv Covid-19 după rapelul vaccinului

Valeria Andreescu şi soţul aceştia, au făcut rapelul pe data de 26 ianuarie, însă, la nici 3 zile, bărbatul a început să acuze stări generale de rău. Avea temperatură și alte simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Împreună și-au făcut testul PCR și au ieșit pozitivi.

În acest moment, cei doi se află în izolare la domiciliu.

American, infectat cu noul coronavirus după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid-19

Un congresman american a fost testat pozitiv după ce a primit a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului. Bărbatul, Stephen Lync, un congresman american, a fost infectat cu virusul SARS – CoV – 2 după ce a primit ambele doze de vaccin Pfizer.

Aceasta a devenit prima persoană confirmată pozitiv după rapelul la vaccin. William Haseltine, fost profesor Havard, a explicat motivul.

”Stephen Lynch a fost testat pozitiv după ce i-au fost administrate ambele doze de vaccin de la Pfizer. Cu toate astea, el s-a infectat după ce un alt coleg din biroul său din Boston a fost testat pozitiv. Vestea nu are însă motive să îngrijoreze populaţia”, spune William Haseltine, fost profesor la Harvard.

Eficienţa vaccinurilor nu este de 100% astfel că vor mai exista cazuri izolate cu persoane testate pozitiv deşi credeau că s-au imunizat, mai adaugă profesorul.

Tot mai multe persoane, testate pozitiv la COVID-19 după prima doză de vaccin

Persoanele care se infectează cu virusul SARS-CoV-2 după ce li s-a administrat prima doză de vaccin anti-Covid-19, au obligaţia de a relua schema completă de imunizare. Însă, acest lucru se face numai după două luni de la vindecare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor Privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a transmis instrucţiuni în acest sens. Asta după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce au făcut prima doză de vaccin.

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, spune că instrucţiunile se referă la vaccinurile de tip ARNm, adică Pfizer şi Modernă.

„De pildă, CBC-ul, centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite, nu recomandă reluarea schemei complete, ci doar doza de rapel. În momentul de faţă, Comisia Ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete. Repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele şase săptămâni.(…) Am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Imunizarea ARNm COVID-19 în situaţii speciale, potrivit CNCAV

„Persoanele care au făcut COVID-19 se pot vaccina după 1-2 luni de la vindecare;

Persoanele care dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, trebuie să reia schema completă de vaccinare la 1-2 luni după vindecare;

Dacă o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin împotriva COVID-19 este contraindicată temporar la doza a doua, administrarea acesteia poate fi amânată până la 28 zile- maxim 42 de zile;

În cazul unei reacţii anafilactoide după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm COVID-19, nu mai primeşti a doua doză. Poţi relua vaccinarea cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită;

Dacă cea de-a doua doză de vaccin se administrează, accidental, la mai puţin de 21 de zile de la prima doză, nu se repetă doza a doua”.