Din ce culori se face maro

de: BZI.ro
15:11, 26 feb. 2021

Culoarea maro este o culoare versatilă, ce se poate obține amestecând mai multe nuanțe de culori, pornind de la cele trei culori primare: roșu, albastru și galben.

Cea mai simplă variantă pentru a obține culoarea maro este un amestec între cele trei culori primare. De asemenea, puteți începe cu o culoare secundară precum portocaliu sau verde, apoi adăugați culoarea primară complementară. În cazul în care doriți nuanțe de maro s epoate adăuga inclusiv o cantitate mică de negru sau combinând două sau mai multe nuanțe diferite.

Ce semnifică maro

Culoarea maro este considerată culoarea pământului și a pădurii, o culoare solidă, care dă încredere si ajută la creerea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare. Cei care iubesc această culoare dau dovadă de sinceritate, putere, dar și maturitate. Culoarea maro arată uneori o lipsă de energie sau un dezechilibru, dar care poate creea o senzaţie de tensiune.

Nuanțele de maro deschis în aură arată un caracter laborios și spirit de organizare, în timp ce nuanțele închise denotă siguranță și cresc capacitatea de adaptare la stimulii exteriori, ducând la o creștere a sentimentului de mulțumire ș iajută la realziarea unei atmosfere neutre, confortabile și primitoare

Apariția culorii maro în aură poate să arate o nouă creștere, dorința stabilirii de noi rădăcini, dar și existența unei nevoi de împliniri, în cazul în care este în jurul picioarelor.

Apariția în zona capului a unei nuanțe de cafeniu indică lipsa de discernământ.

Dacă apare culoarea maro în zonele centrilor energetici (chakra) asta înseamnă că trebuie purificați, energiile fiind blocate.

Din punct de vedere vestimentar, în hainele de culoare maro, oamenii se simt protejați și denotă eleganță. Persoanele care iubesc să se îmbrace în haine de culaore maro arată că au nevoie de confort, liniște și un confort psihologic.

Culoarea maro, obținută din amestecul culorilor primare

Cea mai ușoară modalitate de obținere a culorii maro este amestecarea culorilor roșu, albastru și galben. Pentru a obține maro este important ca proporțiile să fie aceleași.

O altă variantă, tot pornind de la cele trei culori primare, presupune obținerea protocaliului sdin amestecul culorilor galben și roșu. Culoarea obținută se apropie mai mult de roșu decât de galben. În continaure, se amestecă albastru cu portocaliu, cu mențiunea că albastrul trebuie nu trebuie să depășească 5-10% din suma totală la început. Se amestecă până când se obține un maro ciocolatiu. În cazul în care se dorește o culoare mai întunecată se mai adaugă o cantitate mică de albastru.

Cum se obține maro din din verde și roșu

Pentru a obține culaorea verde, se amestecă culaorea galbenă cu albastru pentru a obține verde. De precizat că se vor folosi cantități egale de culoare.

Ulterior, se amestecă verde cu roșu. La început se adaugă puțin puțin roșu, iar dacă se dorește o nuanță de maro mai întunecată se adaugă roșu.

Maro obținut din mov și galben

Mai întâi se obține culoarea mov prin amestecul culorilor roșu și albastru, în cantități egale. După, se amestecă violet cu galben. Galbenul aduce un ton de lumină culorii și se transformă într-un maro gălbui. Pentru a întuneca maro, trebuie să adăugați un pic mai mult mov.