Dietă pentru slăbit burta. Sfaturi oferite de specialiști pentru o talie de viespe

de: BZI.ro
13:18, 26 apr. 2022

Atunci când urmezi o dietă pentru slăbit burta trebuie să faci mișcare și să mănânci alimente de calitate și sănătoase. Dar pierderea în greutate în abdomen și la lateral nu este o sarcină ușoară. Aceste zone sunt cele mai problematice și greu de corectat.

Ai observat că problema depunerilor de grăsime pe abdomen și pe laterale este mai relevantă pentru femei decât pentru bărbați. Reprezentanții jumătății puternice a umanității au rareori un stomac lăsat sau părțile laterale care ies din pantaloni. Excepție fac bărbații care nu își urmează deloc dieta, mănâncă fast-food, suc, preferă berea și duc un stil de viață sedentar. Deci, la femei, depunerile apar chiar si fără dependența de bere si hamburgeri. Și această caracteristică este conectată cu funcția de naștere. Natura s-a asigurat ca viitoarea mamă să aibă o cantitate mică de grăsime necesară pentru a avea un copil în timpul foametei. Mai mult decât atât, stratul de strat gras servește drept protecție pentru copilul nenăscut.

De cele mai multe ori, grăsimea se depune pe burtă din cauza alimentației greșite

Factorii care influențează depunerea grăsimilor în zona abdomenului

De cele mai multe ori, grăsimea se depune pe burtă din cauza alimentației greșite. În primul rând, utilizarea zahărului și a produselor din făină provoacă creșterea țesutului adipos. Dar chiar dacă ai renunțat la aceste produse, precum și la fast-food-urile, cu un raport greșit de grăsimi, proteine ​​și carbohidrați, organismul începe să-și facă rezerve. Prin urmare, nu puteți refuza complet nici măcar carbohidrații.

Tensiunea nervoasă provoacă producția de cortizol, hormonul stresului. Și dă instalația organismului pentru a stoca grăsimea în rezervă. Și dacă te confrunți adesea cu stres, în timp ce mănânci corect, evitarea apariției părților laterale și a abdomenului va fi problematică.

În primul rând, utilizarea zahărului și a produselor din făină provoacă creșterea țesutului adipos

Scăderea activității aproape garantează creșterea în greutate. Acest lucru se datorează scăderii metabolismului și digestiei proaste. Dacă ai un loc de muncă sedentar, alocă 2-3 zile pe săptămână pentru a vizita sala. 1-2 ore de antrenament intens sunt suficiente pentru a menține corpul în formă și pentru a reduce riscul de obezitate.

Bolile sistemului endocrin duc la disfuncționalități ale multor sisteme ale corpului. Iar creșterea țesutului adipos pe abdomen și pe părțile laterale este una dintre consecințele bolilor tiroidiene și ale dezechilibrului hormonal. În același timp, este foarte dificil să slăbești chiar și cu o dietă strictă și exerciții fizice intense. Un regim hipolipidic te va ajuta sa scapi mai repede de burtă.

Dietă pentru slăbit burta. Reguli recomandate de nutriționiști

Pentru a pierde în greutate în abdomen și laterale, mai întâi trebuie să eliminați cauza creșterii în greutate. Dacă aveți probleme în endocrinologie, asigurați-vă că urmați un tratament. Odată cu funcționarea normală a glandei tiroide, eliminați alți factori care provoacă creșterea în greutate.

Tensiunea nervoasă provoacă producția de cortizol, hormonul stresului

De asemenea, este recomandat să mănânci des, dar în porții mici. O dietă rigidă și greva foamei vor face mai mult rău decât bine. Renunță la dulciuri, apă cu gaze și produse din făină. Foarte indicat este să crești activitatea fizică. Dacă nu ai timp să mergi la sală, fă aerobică, yoga acasă sau mergi la o plimbare seara. Chiar și urcarea obișnuită pe scări va fi de folos.

Respectă regimul de băut, consumând cel puțin 1,5 litri de apă curată pe zi vei reuși să ameliorezi simptomul. Vara, organismul are nevoie de mai mult, astfel trebuie să consumi cel puțin 2 litri pe zi. Renunță la sare sau reduce aportul acesteia. Este neobișnuit și fără gust doar în primele 5-7 zile, apoi te obișnuiești cu noul gust al mâncării și ți se va părea mai plăcut.

Atunci când urmezi o dietă pentru slăbit burta urmărește-ți caloriile. Cumpără un cântar de bucătărie, cântărește fiecare aliment pe care îl mănânci și scrie într-un jurnal alimentar ce consumi. Acest lucru te va ajuta să calculezi numărul de calorii primite și să le ajustezi.

Scăderea activității aproape garantează creșterea în greutate