Dieta mediteraneană, campioana dietelor si in 2020
Dieta mediteraneană, campioana dietelor. Pentru al treilea an consecutiv, dieta mediteraneană bazată pe fructe, legume, pește gras și ulei de măsline a ocupat primul loc în clasamentul anual al celor mai bune diete in 2020.
Ca în fiecare an, revista americană U.S. News și World Report a analizat dietele pentru a acorda premiul pentru cea mai bună dietă in 2020, în funcție de diferite criterii de sănătate și fitness. Verdict: pentru al treilea an consecutiv castigatoare este dieta mediteraneană (numită și dieta cretană), compusă în principal din fructe, legume, pește și ulei de măsline, care se află în vârful clasificării, toate categoriile combinate între 41 de diete. Este urmat de regimul flexitar și apoi de D.A.S.H.
Dieta mediteraneană, recomandată de numeroase studii pentru beneficiile sale pentru sănătate, ajunge pe primul loc al podiumului în categoria dietelor „bune pentru sănătate în general”, dar se află pe primul loc în categoriile de diete vegetariene, diete ușor de urmat și cele mai bune diete pentru diabet. Ea ajunge în sfârșit pe poziția a 2-a la categoria „diete sănătoase pentru inimă”.
Regimul WW (fostul Weight Watchers) a funcționat bine și a obținut locul 4 pentru cea mai bună dietă generală, dar primul loc în clasamentul celor mai bune diete comerciale.
Dieta mediteraneană sau dieta cretană este recomandată în conformitate cu multe studii pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și în prevenirea osteoporozei, depresiei sau a declinului cognitiv.
Dieta mediteraneană, campioana dietelor
Dieta mediteraneană recomandată adesea de medici și nutriționiști pentru beneficiile sale pentru sănătate pare să-și fi dovedit eficiența încă o dată, potrivit rezultatelor unui studiu publicat în jurnalul medical Canadian Medical Association Journal. Acest tip de dietă ar îmbunătăți sănătatea persoanelor cu sindrom metabolic prin reducerea nivelului de grăsime abdominală și zahăr din sânge.
Sindromul metabolic nu este o boală, ci se referă la următoarele semne fiziologice: colesterolul HDL (colesterolul „bun”) mai mic decât 1,04 mmol / l pentru bărbați, 1,29 mmol / l (46 mg / dl) pentru femei, acumularea de grăsime pe burtă, tensiunea arterială ridicată, probleme cu zahărul din sânge (diabet, prediabet), niveluri ridicate de trigliceride. Aceste simptome pot provoca diabet, probleme cardiovasculare sau accident vascular cerebral. Aceasta afectează 25% din oamenii din întreaga lume.