Dieta fix la fix. Recomandările nutriționiștilor pentru a pierde vizibil din greutate
Conform recomandărilor nutriționiștilor dieta fix la fix are mai multe principii la bază. Aceasta echilibrează aportul și cheltuielile calorice. Pentru a reuși să pierzi în greutate conform acestei diete este bine să mâncați încet și fără distrageri, evitați porțiile mari. Cu ajutorul acestui regim vei slăbi doar consumând mai multe legume care conțin potasiu, vitamina D și fibre.
Nutriționiștii recomandă să consumați mai puține alimente bogate în substanțe solide, grăsimi saturate cu adaos de zahăr și sare. Este foarte important să comparați cantitatea de sodiu din alimente și alegeți alimente cu un conținut mai mic de sodiu. De asemenea, trebuie să beți apă în loc de băuturi dulci pentru a elimina zahărul și caloriile suplimentare din organism.
Dieta fix la fix. Alimentele la care ar trebui să renunțați
Va trebui să se renunți la unele alimente pentru a respecta în tocmai principiile care stau la baza dietei. Astfel, nu trebuie să consumi zahăr, produse de panificație, inclusiv pâine albă, ciocolată cu lapte, carne de porc și alcool, băuturi carbogazoase.
De asemenea, este indicat să elimini din regim alimente prăjite și afumate, alimente de larg consum, ulei rafinat de floarea-soarelui și de porumb, precum și brânzeturi tari, brânză topită și margarina. Multe persoane adoră smântâna, însă din păcate și acest aliment este contraindicat în timpul menținerii dietei.
Pentru a ajunge la rezultatul dorit este indicat să respecți reguli de adaptare a dietei pentru pierderea în greutate. Astfel, numărul de calorii consumate trebuie să fie mai mic decât numărul de calorii arse. Acest lucru poate fi realizat prin reducerea aportului caloric sau prin creșterea activității fizice.
Reguli de adaptare a dietei pentru a slăbi rapid și sănătos. Deficitul caloric și platoul alimentar
În plus față de menținerea unui deficit caloric, este important să se respecte raportul dintre macronutrienții cheie în dieta zilnică. Pentru o dietă nutritivă, acest raport este următorul, cantitatea de proteine trebuie să fie de 10-35%, pe când grăsimile de 20-35% și carbohidrații de 45-65%. În funcție de obiectivele dumneavoastră, acest raport poate varia. Aceasta este baza principiului de rotație proteine-carbohidrați.
La începutul antrenamentului activ și a ajustărilor dietetice, greutatea va fi considerabil redusă, astfel rezultatele nu vor întârzia să apară. În timpul acestui regim trebuie să știi că ca un moment dat, greutatea nu mai pleacă și stagnează. Această perioadă se numește platou alimentar.
În timpul urmării acestui regim se recomandă o scurtă perioadă de realimentare planificată, în care cantitatea de carbohidrați este crescută. Acest lucru permite refacerea depozitelor de glicogen din mușchi, normalizarea nivelurilor hormonale și, de asemenea, o ușurare psihologică.
În timpul perioadei regimului trebuie să consumați carbohidrați cu amidon, proteine, în aceeași cantitate sau mai puțin, un minim de grăsimi și nu mai mult de 50 g de fructoză. Nu uitați să mențineți o dietă și mărimea porțiilor. Este indicat să nu vă cântăriți atunci când urmați această dietă.
Când urmezi o dietă fix la fix poți consuma pâine și produse de patiserie cu conținut scăzut de grăsimi, paste și spaghete, orez, hrișcă, ierburi și alte cereale. Specialiștii permit în timpul dietei să consumi cartofi, sfeclă și morcovi, banane, struguri și produse din făină integrală. Consultați-vă medicul sau antrenorul personal înainte de a ține o astfel de dietă.