Dieta disociată 333, cum să slăbești în două săptămâni

de: madalina.diaconu
12:34, 17 mart. 2022

Dacă dorești să slăbești și să nu ții cont de cantitate, dieta disociată 333 te poate ajuta. Aceasta se bazează pe faptul că timp de trei zile vei consuma doar o anumită categorie de alimente, însă va trebuie să renunți la zahăr, băuturi alcoolice și pâine. Dietele disociate sunt de mai multe tipuri, însă nu sunt recomandate pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă te afli în situația în care dorești să scapi de câteva kilograme în plus, dietele disociate pot fi o alegere bună, însă mai întâi trebuie să discuți cu medicul specialist. Acestea te ajută să arzi kilogramele doar în câteva zile.

Dieta disociată 333, reguli de urmat

Dieta disociată 333 presupune consumul unor grupe de alimente timp de 3 zile la rând, fără a te limita la cantitate. Poți mânca cât vrei, însă trebuie să ții cont doar de categorie. Persoanele ce recomandă această cură, susțin că este mult mai ușor să slăbești din cauză că nu combini alimentele, iar sistemul digestiv ar funcționa la eficiență maximă. De asemenea, planul alimentar nu recomandă consumul carbohidraților și a alimentelor procesate, dar încurajează carnea slabă, lactatele, fructele și legumele. Kilogramele pierdute, depind de nivelul de activitate fizică, vârstă și boli asociate. 

În ceea ce privește aportul zilnic de  macronutrienți și micronutrienți, dieta disociată 333 are un dezavantaj. Aceasta nu este axată pe diversificarea nutrienților, ci mai mult pe maximizarea procesului de digestie. În primele trei zile trebuie să consumi carne, în următoarele trei fructe și legume, iar în ultimele trei zile lactate. Carnea este recomandată să fie preparată la grătar sau fiartă și să fie din pui sau curcan. De asemenea, este interzis consumul cărnii de porc și a mezelurilor. În zilele în care trebuie să consumi fructe și legume sunt de evitat bananele, cireșele, cartofii, fasolea uscată, fructele uscate și mazărea. În schimb poți include în alimentație ardei gras, varză, salată verde, vinete, kiwi, pepene verde  sau căpșuni. Lactatele consumate, nu trebuie să fie cu fructe și este recomandat să nu mâncați cașcaval, smântână sau lactate nedegresate.

Medicul nutriționist Iren Alexoi nu recomandă această dietă deoarece este greu de respectat pe termen lung, fiind o dietă neechilibrată.

„Avantajul adus de dieta disociată 333 e că te obișnuiești cu alimente sănătoase. Dar poate deveni frustrantă și nu reprezintă un stil de viață sănătos, nefiind o dietă echilibrată. E greu de respectat pe termen lung.”, a declarat dr. Iren Alexoi.

Diferența dintre dieta disociata 111, 222 și 333

Sunt mai multe tipuri de diete disociate. Pe lângă 333, există dieta disociată 111 și 222. Față de prima variantă, cea de a două presupune consumul de proteine într-o zi, fructe și legume a doua zi, iar în ultima zi lactate. De asemenea, poți consuma în aceeași zi mai multe categorii de alimente, însă la fiecare masă trebuie să te limitezi la o singură categorie, după cum urmează: dimineața doar lactate, la prânz fructe și legume, iar seara carne. Dieta disociată 222 presupune ca în primele două zile să consumi fructe și legume, în următoarele două lactate cu grăsimi între 1.5 și 3.5 la sută, iar în ultimele două zile proteine.

Dietele disociate nu trebuie ținute pentru o perioadă lungă de timp deoarece, acestea nu oferă aportul de nutrienți necesari organismului. Înainte de a începe orice fel de dietă, trebuie să vă adresați medicului specialist. Totodată, în timpul curelor de slăbire nu trebuie să consumați alcool, pâine, dulciuri, zahăr sau băuturi carbogazoase. Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu le sunt recomandate aceste cure. 

Dieta disociată 333 te va ajuta să slăbești în 9 zile, însă nu trebuie să o ții pentru o perioadă îndelungată. De asemena, medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă o dietă asociată,  recomandând publicului să mănânce câte puțin din toate, însă într-o cantitate mai mică.