Diana Șoșoacă, detalii despre propunerea de rezoluție care „riscă să arunce omenirea într-un conflict și să declanșeze al treilea război mondial”

de: Pruna Gabriela
19:32, 24 oct. 2024

Diana Șoșoacă a transmis o scrisoare către președintele Parlamentului European Roberta Metsola, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și premierului Ungariei Viktor Orban, Președinția Consiliului UE.

„Propunerea de rezoluție a Parlamentului European referitoare la China care a fost votată astăzi în plenul PE de la Strasbourg riscă să arunce omenirea într-un conflict global și să declanșeze al treilea război mondial.
Rezoluția cuprinde o gravă intruziune în treburile interne ale Chinei, fără ca UE să aibă competențe în această chestiune. Rezoluția UE votată astăzi își propune să reinterpreteze o rezoluție a ONU din 1971 și reprezintă o provocare directă la adresa Chinei tocmai în timpul Summit-ului BRICS de la Kazan, din Rusia, unde zeci de șefi de state și guverne tocmai au pus bazele unei alternative la lumea occidentală și unde China joacă un rol esențial.

„Parlamentul European merge pe logica conflictului”

În loc să deschidem căi de comunicare și de colaborare cu blocul BRICS, care va controla o mare parte din economia lumii, inclusiv în domeniul esențial și vital al resurselor naturale și alimentare, Parlamentul European merge pe logica conflictului și provoacă la nesfârșit pilonii de bază ai BRICS, adică atât China, cât și Rusia, crezând că UE își poate păstra supremația în acest fel, bazându-se doar pe vasalitatea față de Statele Unite.
Vă atrag atenția că politica izolaționistă a Uniunii Europene ne duce nu doar spre faliment, ci și spre conflict. Stoparea candidaturii mele la președinția României pentru a nu atrage atenția asupra acestor lucruri sau sancționarea mea în Parlamentul European pentru a împiedica luările mele de cuvânt în asemenea momente de cotitură pentru destinul Europei nu schimbă realitatea: prin politica sa de adversitate față de tot ceea ce nu este occidental, UE își distruge competitivitatea, dezvoltarea viitoare, poziția pe scena internațională și își expune națiunile riscului de război, dovedind încă o dată că UE nu mai are o politică externă proprie, ci doar poartă trena Statelor Unite, așa cum face și în cazul Ucrainei, cu consecințe dezastruoase pentru industria europeană și pentru nivelul de trai al cetățenilor săi.
Care este interesul UE să provoace China și să distrugă încă un echilibru geopolitic, după ce conflictul din Ucraina apasă deja insuportabil asupra economiilor țărilor membre și asupra relațiilor din această parte de lume?

„Vă îndemn, de aceea, ca UE să revină la o politică a diplomației”

Vă îndemn, de aceea, ca UE să revină la o politică a diplomației și la o poziție proprie pe scena internațională, una care să țină cont de interesele țărilor membre și de viitorul cetățenilor acestor națiuni, nu de rivalitatea comercială, militară și politică dintre SUA și China sau dintre SUA și statele BRICS.
UE trebuie să ia la cunoștință că există o lume întreagă în afara Occidentului și că această lume se organizează și devine tot mai puternică și mai influentă în politica mondială. A nu ține cont de această realitate nu demonstrează decât că liderii europeni au reflexe coloniale din trecut și că ignoră cu naivitate semnalele prezentului și perspectivele viitorului. Doar că nu tehnocrații europeni sau politicienii vor fi cei care vor plăti pentru această orbire sau rea voință, ci tot cetățenii noștri!”, a transmis Diana Șoșoacă