Dezvoltatorul imobiliar Dănuț Mihu s-a apucat de comercializat bere artizanală scumpă! Vinde la ieșirea din Iași aproape 5 tone pe lună-FOTO
Dezvoltatorul imobiliar Dănuț Mihu a investit 100.000 de euro în afacerea cu bere artizanală. Antreprenorul are un magazin la ieșirea din Iași, unde vinde 31 de sortimente de bere artizanală, dar și alte produse ale producătorilor locali
Dănuț Mihu, în vârstă de 47 de ani, din Iași, a investit 100.000 de euro într-o afacere cu bere artizanală. A deschis ”Casa Berarilor Artizani” după ce a văzut modelul de afacere în București. Antreprenorul cu experiență în domeniul imobiliar a deschis inițial magazinul cu bere în Valea Adâncă, comuna Miroslava, în anul 2021, însă vânzările nu au mers prea bine și l-a mutat pe Șoseaua Bucium nr.6. Un al doilea magazin va fi deschis pe Strada Gheorghe Ibănescu.
”Cred că în momentul de față avem undeva la 20 de magazine în toată țara. Domnul de la București a lansat primul afacerea cu care nu suntem parteneri, ci suntem francizați, deschidem locații în diverse localități. Investițiile sunt ale noastre. Voiam să fac ceva și pentru oameni, să aducem produse de calitate, de aceea am deschis magazinul. Dacă ne uităm în supermarket-uri, hipermarket-uri găsim produse de mâna a treia. De aceea ne-am orientat spre berea artizanală și producători mici, locali, cu produse de băcănie, pe care să-i sprijinim și să-i promovăm. Eu sunt jurist la bază, dar am experiență în imobiliare. Sunt antreprenor din anul 2008. Mai deschidem în aprilie un magazin pe Strada Gheorghe Ibănescu, ca cel de aici (n.r-Șoseaua Bucium nr.6). Inițial am vrut să deschidem o cafenea, dar am mai amânat această investiție, peste două luni”, spune Dănuț Mihu, antreprenor.
În magazinul ieșeanului Dănuț Mihu sunt 31 de sortimente de bere artizanală
Ieșeanul a adus în magazinul din Bucium bere artizanală din toată țara, însă vrea să colaboreze cu cât mai mulți producători locali, dar și dulcețuri, zacuscă, pâine cu maia, cafea, vinuri, pălincă, brânzeturi, produse din carne, ceaiuri, salate sunt în magazinele afaceristului.
”Acum avem 31 de sortimente de bere, pe care le rotim mereu. Vrem să avem tot timpul produse noi. Din Iași avem patru sortimente de bere de la Cearfisa, două de la Tomești, de la «Gravity Rise». Cele mai căutate sortimente sunt «Gravity Rise» pentru că o bere IPA (n.r-India Pale Ale, care face parte din categoria Pale Ale, însă se remarcă printr-o concentrație mult mai ridicată de hamei, care îi dă un gust mai amar dar și mult mai complex), cu mult hamei, mai aromată și Berea casei «Csiki», din Miercurea Ciuc. E mai accesabilă ca și preț. Avem berea «Nemțana» de la Roman, de la Grivița București, «Gloria», de la Alba Iulia, Blaj, «Bers Nova», de la Oradea, «Scorilo», din Poiana Mărului, Caraș Severin, «One Beer Buzău», «Nembeer Sibiu», «Clandestin București». Nu ne oprim aici. Vrem să colaborăm cu cât mai mulți producători. Miercuri vom merge la Brașov să aducem și berea «Mustață». Avem și o rulotă cu 16 robineți și mergem cu ea pe Ștefan cel Mare sâmbăta și duminica. Persoanele care au cumpărat bere de la noi, au luat și kituri de bere, să facă acasă. Vom avea și o bere mai specială făcută la Tomești, la 13 grade”, mai spune Dănuț Mihu.
Berea cu ciocolată și cafea a fost realizată la Universitatea Științele Vieții, din Iași.
Dănuț Mihu: ”Suntem pe locul 3 în franciză la nivel național, ca vânzări”
Prețurile la berea artizanală practicate în magazinul de pe Șoseaua Bucium sunt între 13 lei litrul și până la 42 de lei/litrul. Dănuț Mihu spune că afacerea deschisă anul trecut a început să funcționeze. Astfel, dacă săptămânal vinde 1,2 tone de bere artizanală, lunar ajunge la aproape 5 tone vândute.
”Am observat că oamenii sunt deschiși și tot mai multe persoane noi ne calcă pragul magazinului, sunt entuziasmate că găsesc bere artizanală de calitate și românească. Am observat că vor bere după rețete englezești și nemțești. Sunt clienți fideli care cumpără bere de două ori pe săptămână, bere mai ieftină, în jur de 8 litri, dar și persoane care sunt în tranzit și cumpără. Bugetul este de 60-70 de lei. Plătesc și 300 de lei pe coș. Găsim și în supermarket-uri bere artizanală, dar nu ținută la rece. Berea artizanală nu este pasteurizată. O ținem undeva între 4 și 6 grade, iar în fabrică, la 2-3 grade Celsius. Când se golește butoiul, îl înlocuim. În funcție de sortiment, la 2-3 zile, la o săptămână. Depinde de cerere și produs. Suntem pe locul 3 în franciză la nivel național, ca vânzări. Mă implic și tot introduc produse noi, de asta cred că merge bine”, mai spune antreprenorul.
A crescut numărul ieșenilor care fac cumpărături online de la producătorii locali. Dănuț Mihu mai spune că vrea să crească numărul de magazine cu bere artizanală, însă găsește greu angajați.