Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvăluiri uluitoare despre medicamentele pacienților cu COVID-19! Prof. dr. Traian Mihăescu: „Se cheltuiesc mulți bani pentru tratamente iluzorii” – EXCLUSIV
Dezvăluiri uluitoare despre medicamentele pacienților cu COVID-19! Prof. dr. Traian Mihăescu:

Dezvăluiri uluitoare despre medicamentele pacienților cu COVID-19! Prof. dr. Traian Mihăescu: „Se cheltuiesc mulți bani pentru tratamente iluzorii” – EXCLUSIV

02 iul. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Titlurile zilei

Dezvăluiri uluitoare despre medicamentele pacienților cu COVID-19. Prof. dr. Traian Mihăescu, un renumit medic pneumolog din Iași, spune că unii bolnavi nu au nevoie de medicamente. Mai mult decât atât, medicul ieșean spune că pastilele utilizate în tratarea pacienților cu COVID-19 au efecte adverse grave.

Prof. dr. Traian Mihăescu a vorbit în exclusivitate pentru BZI despre secretele din spatele medicamentelor utilizate în tratarea pacienților cu COVID-19. Renumitul medic pneumolog din Iași spune că se cheltuiesc extrem de mulți bani pentru tratamente care nu au niciun efect de vindecare pentru pacienții cu coronavirus. Mai mult decât atât, aceste medicamente pot avea efecte adverse grave asupra stării de sănătate a bolnavilor.

Medicul pneumolog ieșean Traian Mihăescu spune că terapia cu viza antivirală nu este încă eficientă

Medicamentele care se administrează pacienților cu COVID-19 au stârnit disputa în rândul medicilor pneumologi. Așa cum spune prof. dr. Traian Mihăescu, nu există tratament demonstrat pentru pacienții cu coronavirus. Medicamentele utilizate în acest moment pentru acești bolnavi pot avea efecte secundare grave.

„În condițiile în care nu există studii clinice randomizate cu rezultate clare, afirmația că «tratamentul antiviral a vindecat bolnavul» poate fi foarte bine contrabalansată cu afirmația «bolnavul s-a vindecat în ciuda tratamentului cu viză antivirală». Deci să nu cădem în capcana «tot ce merge bine e din cauza tratamentului antiviral, tot ce merge prost e din cauza infecției virale necontrolate».  Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii. Sau, cum spunea profesorul Andrew Khalil: «Dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicație. Dacă pacientul evoluează rău, presupui ca e de la boală, fără a recunoaște efectele secundare», spune prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie din București.

Prof. dr. Traian Mihăescu: „Hidroxiclorochina și Kaletra, medicamentele pacienților cu COVID-19, nu sunt utile pentru tratarea acestora”

Prof. dr. Traian Mihăescu spune că nu există suficiente dovezi demonstrate științific și medical că tratamentele pacienților cu COVID-19 dau randament. Acesta spune că medicamentele hidroxiclorochina și Kaletra, utilizate în tratamentul pacienților cu coronavirus pot crea însă, efecte secundare grave.

„Medicamente ca hidroxiclorochina și Kaletra, medicamentele pacienților cu COVID-19, nu sunt utile pentru tratarea acestora. Mesajul este clar: Nu avem suficiente dovezi pentru a recomanda un tratament specific. Janelle S. Ayres afirmă în revista Science că antiviralele pot fi „oarecum” eficiente la cazurile medii, scurtând durata infecției, dar pentru pacienții cu forme serioase de boală, ținta terapeutică trebuie să fie susținerea adecvată a organismului. Pneumonia, sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS), șocul septic, disfuncția multiorganică sunt cauzate de răspunsul inadecvat al gazdei față de infecția virală și scopul tratamentului la aceste cazuri este susținerea adecvată a gazdei și nu numai un tratament cu viză antivirală, dar fără dovadă științifică de eficiență”, adaugă prof. dr. Traian Mihăescu.

Doi bătrâni din Iași au fost diagnosticați cu COVID-19 după ce au murit

„Plămânii unui bolnav cu COVID-19 sunt albicioși ca dopurile de vată”, spune prof. dr. Traian Mihăescu. În acest stadiu arătau și plămânii a doi bătrâni din Iași care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului «Sf. Spiridon» din Iași și au murit la scurt timp după. După deces, medicii au constatat că sufereau de COVID-19.

„Doi pacienți cu vârste peste 70 de ani au fost diagnosticați cu COVID-19 postmortem. Aceștia au sunat la 112 după ce au început să facă febră și au simțit că nu mai pot respira. Unul dintre aceștia a făcut stop cardio-respirator acasă, în prespital, și a murit la scurt timp după ce a ajuns la UPU. Celălalt a murit la câteva ore de la internarea în spital. După deces, medicii de la Institutul de Medicină Legală au depistat că aceștia aveau COVID-19. Totodată, testul PCR efectuat la internarea în spital a reliefat același rezultat. Pacienții aveau și alte boli asociate, dar din cauza infecției cu COVID-19 au decedat”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Comments are closed.

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024