Prima pagină » Titlurile zilei » Dezastrul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași va mai dura cel puțin un an! Costel Alexe a recunoscut că Alina Belu este protejata sa: „Ea a intrat manager odată cu mine, în 2021”

Dezastrul de la Spitalul „Sf. Maria” Iași va mai dura cel puțin un an! Costel Alexe a recunoscut că Alina Belu este protejata sa: „Ea a intrat manager odată cu mine, în 2021”

06 iul. 2024, 02:00, 15 ,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Alina Belu este protejata lui Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, iar astfel a reușit să ajungă la conducerea unității medicale în iunie 2021 și să se mențină în funcție, deși mandatul său a fost unul încărcat de probleme și tiranie la adresa personalului. Dezastrul de Spitalul „Sf. Maria” Iași va mai dura cel puțin un an, deoarece actualul mandat al Alinei Belu va expira abia în 2025.

Alina Belu, managerul de la Spitalul „Sf. Maria”, este protejata lui Costel Alexe

Costel Alexe nu ratează niciun prilej de a o lăuda gratuit pe Alina Belu. Indiferent de conferința de presă la care ia parte, Costel Alexe aduce în discuție Spitalul „Sf. Maria” și subliniază meritele managerului. Un exemplu concret este inaugurarea lucrărilor de la Spitalul Regional de Urgență Iași, când pe lângă faptul că a menționat meritele pe care le au prof. dr. Daniel Timofte și prof. dr. Diana Cimpoeșu, de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, Costel Alexe a amintit că o unitate medicală foarte importantă este și Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Costel Alexe a adus în discuție numărul de internări de la „Sf. Maria”, deși se știe că Spitalul Regional de Urgență Iași va prelua, în principal, activitatea secțiilor clinice din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași și câteva din paturile de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, dar și de la alte unități medicale din Iași. Dacă dorea să laude spitalele din subordinea Consiliului Județean, Costel Alexe ar fi trebuit să menționeze și celelalte 5 unități medicale, Maternitatea „Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Urgențe „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Maternitatea „Elena Doamna”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

„Până la recepția lucrărilor de Spitalul Regional de Urgență, comunitatea ieșeană trebuie să mulțumească Dianei Cimpoeșu, lui Dan Timofte și tuturor medicilor și asistenților care fac minuni la UPU, la «Sf. Spiridon», pentru a da speranțe și a salva vieți, pentru că e complicat să faci un act medical de calitate în condiții vitrege. Și la «Sfânta Maria» aveam anual 100 de mii de internări”, a declarat Costel Alexe la inaugurarea lucrărilor de la SRU Iași.

Contactat de către reporterii BZI, Costel Alexe a precizat că Alina Belu și-a început mandatul de manager odată cu el și că acesta expiră în 2025. Reporterii BZI l-au întrebat pe Alexe și dacă îi va oferi sprijinul Alinei Belu pentru un nou mandat, întrebare la care președintele CJ Iași a omis să răspundă.

„Ea a intrat manager odată cu mine, în 2021, mandatul e 4 ani, deci îi expiră în 2025”, a declarat Costel Alexe.

Un adolescent de 16 ani și-a pierdut viața din cauza indolenței managerului Belu

Mandatul Alinei Belu a fost unul plin de probleme. Din cauza condițiilor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, un adolescent în vârstă de 16 ani și-a pierdut viața. Ştefănel Roman a suferit arsuri pe circa 80 la sută din suprafaţa corpului după ce în data de 10 februarie 2023 a căzut de pe o pasarelă pietonală din zona Manta Roşie. În primele zile de spitalizare, evoluția băiatului era promițătoare, dar acesta a fost plimbat zilnic de la etajul 1 al spitalului, unde este situată Secția de Mari Arși, la etajul 3, la blocul operator, pentru a-i fi schimbate pansamentele și pentru efectuarea tratamentului. În acest timp, în cadrul unității medicale se efectuau lucrări de modernizare, iar pacientul a contractat o infecție pulmonară din praful prin care era plimbat.

Drept urmare, în data de 2 aprilie 2023, adolescentul a încetat din viață. Familia lui Ștefănel Roman a dat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași și pretinde daune morale de 3,35 milioane de euro, deoarece se crede că decesul a fost cauzat de infecții nosocomiale contactate în timpul internării, în spital desfășurându-se lucrări de șantier.

Deși unitatea medicală a fost modernizată, părinții se tem să-și interneze copiii la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi

Deși Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a fost modernizat, părinții se tem să-și interneze micuții aici, deoarece pe durata spitalizării există riscul să contracteze diverse infecții intraspitalicești. Larisa Beța a fost internată cu copilul în unitatea medicală o săptămână, timp în care din cauza neglijenței personalului medical a contractat o bacterie ucigaşă și a avut multe de îndurat, mai ales pentru că femeia are şi alte probleme de sănătate. Mama și micuțul au stat într-un salon de la etajul 6 al unității medicale.

Pe același etaj, într-un salon separat, era internată o fată care avea clostridium difficile. Deși aceasta era izolată, tocmai pentru că infecția e extrem de contagioasă și rezistă pe suprafețe luni de zile, îmbolnăvind și alte persoane, mama fetei îi curăța îmbrăcămintea plină de fecale la aceeași baie la care ceilalți pacienți se spălau pe dinți sau pe față. Infecția cu clostridium difficile determină apariția diareei apoase, pacienții putând avea zeci de scaune pe zi, amețeală, crampe abdominale, greață, deshidratare și creșteri ale ritmului cardiac.

Alina Belu le pune pumnul în gură medicilor

Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgența pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, a instaurat o adevărată tiranie la nivelul unității medicale. Alina Belu consideră că este singura și cea mai în măsură să ofere informații legate de boli, afecțiuni, secții sau orice problemă medicală din unitatea pe care o administrează, deși aceasta nu are studii superioare în domeniul medical. Medicii sunt terorizați și de teamă să nu-și creeze probleme, refuză orice dialog cu reprezentanții mass-media. Dacă li se cere un punct de vedere, răspund cu inima strânsă sau deloc, pentru că le este frică de cea care are apucături de comunist, să nu le facă vreun rău.

Problema cea mai mare este că, în prezent, nimeni nu poate face nimic, pentru că cei care au puterea de a o demite o protejează. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, a numit și menținut, încă din iunie 2021, la conducerea unui spital din subordinea CJ Iași o persoană care are grave probleme de conduită. Fiind conștientă că se bucură de protecția necondiționată a președintelui Consiliului Județean, Alina Belu confundă Spitalul Clinic de Urgența pentru Copii „Sf. Maria” din Iași cu propria sa moșie și îi tratează pe medici, care îi sunt net superiori din punct de vedere profesional, ca pe niște sclavi.

Comentarii
  • Marian Uscatu

    Iarăși apare proasta satului cu mecla de mops și nume de cimitir ? Se știe ca și-o trage cu Pila alt pudibond de la CA și se va mărita cu Cazacioc managerul județului. E sprijinită de ALEXE ca execută tot, în special achizițiile ajung la firme agreate de Costel Alexe. Jaful va fi oprit în perioada următoare când tripleta Alexe- Belu -Pila vor lua un mandat mai lung pe dr Vicol

  • Până la coadă nu e devină narcisistă asta fără creier e de vină ALEXE care și-a pus un președinte CA fost securist Pilă ce nu i-a nici o măsură pentru a opri abuzurile, din contra încurajează și o sfătuiește pe mahalagioaica cum să terorizeze salariații incomozi băgându-i prin comisii de disciplină pentru fapte imaginare ca să le dea trei sancțiuni apoi să-i dea afară. Pilă de la CA trebuia dat afară de ieri și depus la DNA plângere de abuz incalificabil și protejarea infractoarei.

  • o poză cu Alina în costum de baie nu mai puneți vara asta?

  • Cata pisda a dat si dă Alina Belu la don Costel Tabla Alexe….nu aveti voi idee!!! Costel can vine la spitalul Sf Maria, merge la coarda manager Alina, intra in birou, si-o scoate, Alinutza îl suke bine si apoi se apuca de presa, de discutii etc etc

  • Nimeni dintre cei enumerati mai sus, nu este vinovat. Vinovati sunt cei care l-au votat pentru inca 4 ani pe puscariabilul de Alexe! Pentru dosarul cu tabla,locul lui acum era pe Dr Vicol nu la C.J. Cei care l-au votat sunt cei mai mari vinovati !!!

  • Ce comentarii de kt de la mancatori de kkt

  • Comentarii de tot rahatul
    Ala i-o trage,ala i-o s..,ala etc
    Iar va deranjeaza Managera?
    Cine sa ai ia locul ?
    Cand a fost celalalt ,Cornelus tremura tot spitalul ala ,acum e incomoda si doamna?

  • Da…luminati-ne si pe noi…ce merite deosebite au cei 2 de la Spiridon…ca UPU e in pioneze si spitalul la fel…lipsesc medicamente, aparatura stricata, o parte din personal slab pregatit si lenes…

  • Timofte chiar are merite, mai ales de când îl ridica in slavi …

  • Cand am citit de cine e tinuta in brate alina belu asta ma gandesc la Stoica de la ctp. Stoica de la ctp e tinut in brate de Chirica cu toate ca asta iarna a vrut sa il zboare. Talef e finul lu Chirica si se crede si ala pe mosia lu masa

  • 2 escroci,lepre si mitomani ..

  • Sunt multiple plângeri la DNA și DICOT pe numele BELU -PILĂ un cuplu malefic care efectiv fac ce doresc în această instituție. Belu face achiziții după bunul plac, câștiga cine vrea ea, face documentații cu dedicații, abuzează de funcție terorizând salariații incomozi care nu vor să încalce. legea etc
    Nu se rezolvă nimic de ani de zile iar jaful continuă, devalizarea banului public e la dimensiuni colosale.
    Noi salariații revenim lunar cu sesizari , cu probe, cu denunțuri dar nimic nu se întâmplă, Belu sprijinită de Pilă face atrocități inimaginabile împotriva banului public . Până când ?

  • Comentariu de kkt
    Daca esti destept Sanitas in viata taci si faci
    Nu iti speli rufele in ziar ca nu te baga nimeni in seama
    Citim numai kkt-uri in fiecare zi ,cand va pleca managera probabil o sa citim de urmatorul dupa o perioada de acomodare

  • GROAPA DE GUNOI A IASHULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`