Prima pagină » Local » Dezastru total. Nu se mai opresc incendiile de vegetație. Zeci de hectare mistuite în județ în câteva zile
Dezastru total. Nu se mai opresc incendiile de vegetație. Zeci de hectare mistuite în județ în câteva zile

Dezastru total. Nu se mai opresc incendiile de vegetație. Zeci de hectare mistuite în județ în câteva zile

07 apr. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Sfârșit de săptămână extrem de aglomerat pentru pompierii militari ieșeni. În ultimele zile, zeci de hectare de vegetație au luat foc în zona mai multor localități din județ. De câteva săptămâni, miriștile au ajuns să ardă tot mai mult în zona Iașului

Un adevărat dezastru s-a petrecut în ultimele zile în județul Iași. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați la finalul săptămânii trecute în mai multe localități ieșene pentru a interveni la stingerea unor incendii de vegetație uscată care au mistuit hectare întregi de teren. O parte a acestor incendii au avut loc în zona municipiului Pașcani, unde pompierii au fost nevoiți să intervină pentru a limita proporțiile dezastrului.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Ciurea, localitatea Dumbrava, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars aproximativ un hectar, cauza probabilă de producere a incendiului fiind focul deschis în spații deschise. Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Tomești, localitatea Chicerea, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 1.000 metri pătrați de vegetație uscată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Flăcările au cuprins un restaurant

Pompierii au intervenit și la lichidarea unui incendiu în comuna Tomești la o casă ce are și funcțiune de restaurant.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars aproximativ 50 kilograme de hârtie și carton, un recipient din plastic și 10 metri liniari de conductori electrici. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric. Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Tomești, pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție cu destinația de locuință și restaurant. A ars astereala acoperișului din scândură și căpriori pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric”, au mai menționat reprezentanții Inspectoratului ieșean.

De asemenea, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Osoi, comuna Comarna, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ șapte hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`