LIVE VIDEO – Despre cum va fi ”Agricultura viitorului”, în Studioul BZI LIVE alături de Adelin Răileanu (student în anul IV – Facultatea de Agricultură a USVIasi), câştigător al unei burse de 1.000 euro pentru proiectul intitulat ”Agricultura 4.0” – FOTO
Joi, 3 martie 2022, în Studioul BZI LIVE este programată o editie-dialog despre cum va fi ”Agricultura viitorului” alături de Adelin Răileanu (student în anul IV – Facultatea de Agricultură a Universităţii de Ştiinţele Vieţii (USVIasi) ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi), câştigător al unei burse de 1.000 euro pentru proiectul intitulat ”Agricultura 4.0”. De precizat că la Facultatea de Agricultură a USVIasi a desemnat câştigătorul bursei de 1.000 euro oferită de un important partener din agribusiness, „Dicor Land”.
Adelin Răileanu, student în anul IV, la Ingineria şi managementul afacerilor agricole, a fost primit marele premiu, tânărul având cel mai bun proiect realizat pe tema ”Cum va fi agricultura viitorului?!”
După jurizarea tuturor proiectelor înscrise în competiţie, care s-a dovedit a fi o misiune foarte grea atât pentru profesori cât şi pentru parteneri, Adelin Răileanu, student în anul IV, la Ingineria şi managementul afacerilor agricole, a fost primit marele premiu, tânărul având cel mai bun proiect realizat pe tema ”Cum va fi agricultura viitorului?!”. ”Contribuţia pozitivă, fără îndoială, a agriculturii de precizie schimba şi va schimba radical sectorul primar. Ceea ce se propune întregii omeniri nu este o nouă criză a forţei de muncă, aşa cum s-a întâmplat odată cu apariţia automatizării în fabrici, ci o modalitate de a satisface cerinţele populaţiei mondiale în creştere, respectând în acelaşi timp mediul şi îmbunătăţind calitatea produselor agroalimentare. Figura fermierului nu este destinată să dispară, ci să evolueze şi să devină un adevărat expert în munca sa, acţionând ca o punte între tradiţie şi inovaţie.
Personal, cred foarte mult în această nouă etapă a agriculturii, care va putea atât să crească producția globală, cât și să protejeze acele specialități tipic italiene care ar putea dispărea din cauza costurilor de producţie prea mari pentru piaţă. Din acest motiv, apariţia ”Agriculturii 4.0” şi curând marchează sfârşitul definitiv al scuzei ”Întotdeauna am procedat astfel”, a concluzionat Adelin Răileanu în proiectul desemnat câştigător. Acesta şi-a prezentat public proiectul. ”Dorim ca aceşti bani din bursa oferită de partenerii noştri de la „Dicor Land” să îl ajute să investească în pasiunea lui – ferma familiei sale. Dorim să îi menţionăm şi pe ceilalţi studenţi ale căror lucrări s-au remarcat: Ion Iulian Moisei, Cristian Gabriel Butnaru, Ştefan Gabriel Dohotariu. Le mulțumim tuturor şi le dorim să îşi păstreze în continuare pasiunea, implicarea şi dorinţa de a reuşi!”, a transmis conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultăţii de Agricultură a USVIasi.
Legătura cu domeniul agricol, pentru Adelin Răileanu, a început cu mulţi ani înainte, din moment ce principala activitate a părinţilor săi o reprezintă agricultură
Legătura cu domeniul agricol, pentru Adelin Răileanu, a început cu mulţi ani înainte, din moment ce principala activitate a părinţilor săi o reprezintă agricultură. ”Sunt student în anul IV la Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, deşi m-am înscris la facultate în 2018, legătura mea cu domeniul agricol începea cu mulţi ani înainte, din moment ce principala activitate a părinţilor mei o reprezintă agricultură. Interesul meu principal îl reprezenta mecanizarea, organizarea şi inovarea din acest domeniu, recenta mea experiențta cu proiectul ”Dicor Land” m-a determinat să abordez subiectul comunicării digitale şi al integrării tehnologice în viața de zi cu zi: aceasta a fost trambulina care m-a stimulat să abordez un subiect atât de actual”, arată tânărul.
O parte din tehnologiile care vor apărea în următorii ani în fermele din România vor duce meseria de fermier la un alt nivel
Pe de altă parte, acesta arată ca o parte din tehnologiile care vor apărea în următorii ani în fermele din România vor duce meseria de fermier la un alt nivel . ”Este dificil să mă rezum la câteva cuvinte prin care să evidenţiez o concluzie concretă despre direcţia în care se îndreaptă sectorul agricol, dar pot spune cu încântare că o parte din tehnologiile care vor apărea în următorii ani în fermele din România vor duce meseria de fermier la un alt nivel! Iar atitudinea oamenilor care încă privesc această meserie ca fiind una cu prestigiu scăzut se va schimba. Figura fermierului nu este destinată să dispară, ci să evolueze şi să devină un adevărat expert în munca sa, acţionând ca o punte între tradiţie şi inovaţie. Dacă stereotipul fermierului presupunea doar o sapă în mâna şi mâinile murdare de pământ, fermierul viitorului pe lângă aceste lucruri trebuie să fie abil să citească grafice, să interpreteze date şi să ia decizii agronomice importante, protejând mediul şi tradiţiile. Numai astfel acesta va putea satisface cerinţele crescânde ale populaţiei în creştere”, a completat Adelin Răileanu.
Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a lansat cea de a doua competiţie în rândul studenţilor de la licenţa şi master pentru o bursă de 1.000 de euro
Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a lansat cea de a doua competiţie în rândul studenţilor de la licenţa şi master pentru o bursă de 1.000 de euro. Acest fapt este posibil datorită parteneriatului realizat în colaborare cu o firmă din agribusiness, ”Dicor Land”. Pentru a fi eligibili pentru noua bursa lansată pentru cel de-al doilea semestru, candidaţii sunt invitaţi să elaboreze un proiect a cărui tema principală trebuie să aibă în vedere răspunsuri la întrebarea ” Cum facem fermele profitabile?”. ”Pasiunea cu care s-au scris proiectele în competiţia bursei ”Dicor Land” oferă încrederea că ”Agricultura viitorului” va fi în siguranţă în mâinile tinerilor, acum studenţi ai Facultăţii de Agricultură din cadrul USVIasi.
Nu doar cunoştinţele acumulate în cadrul anilor de studii, ci mai ales dorinţa de implicare şi de succes îi poate face pe tineri să performeze în acest domeniu. Le suntem recunoscători studenţilor pentru că au răspuns provocării noastre şi pentru că au adus în discuţie teme interesante, dezbătute intens de comisia de evaluare a proiectelor. Suntem convinşi că vor răspunde cu aceeaşi implicare şi în semestrul al II-lea, la tema propusă, la fel de provocatoare: Cum facem fermele profitabile?”, a declarat Silviu Pricop, director comercial ”Dicor Land”. Toţi candidaţii la bursa de 1.000 de euro trebuie să se înscrie pe Platforma www.dicorland.ro/bursa.
Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.