Despre cea mai gravă problemă a lumii urbane, cu implicaţii vitale pentru întreaga comunitatei, într-o dezbatere cu informaţii devastatoare şi alarmante pentru sănătatea noastră alături de conf. univ. dr. Silviu Gurlui, Facultatea de Fizică a Universităţii „Cuza” din Iaşi LIVE VIDEO
Miercuri, 21 iulie 2021, de la ora 15.00 în Studioul BZI LIVE este programată o nouă ediţie de top şi efect pentru toţi romanii! Despre cea mai gravă problemă a lumii urbane contemporane, cu implicaţii vitale pentru întreaga comunitatei, într-o dezbatere cu informaţii devastatoare şi alarmante pentru sănătatea noastră alături de conf. univ. dr. Silviu Gurlui, Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi. Alături de domnia sa vor fi abordate o serie de probleme de maximă actualitate şi impact pe plan local dar şi naţional. Dat fiind faptul că este unul dintre cei mai activi şi implicaţi profesionişti pe zona efectelor şi problemelor ce ţin de poluare, acestea vor fi punctele abordate cu universitarul ieşean. Concret, tematica emisiunii se va axa pe: poluarea aerului, poluarea pădurilor şi a lacurilor cu deşeuri, poluarea în Iaşi, retrospective 2021 faţă de 2020, 8 iulie-16 iulie 2021- poluare masivă în zona de vest a oraşului, care sunt factorii de mediu cu care ne apărăm de Coronavirus şi când va fi perioada critică, controlul precipitaţiilor şi a climei cu injectarea de compuşi chimici în atmosfea, este o opţiune?, praful saharian: părţile nocive şi părţile bune, care este evoluţia în viitor respectiv Planul Naţional de Redresare şi Rezilienta (PNRR), secţiunea de cercetare şi mediu.
Despre fizică laserelor, optică şi spectroscopia atmosferei, poluare şi mediu
Conf. univ. dr. Silviu Gurlui este cadru didactic la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi directorul Laboratorului de Optica Atmosferei, Spectroscopie şi Laser – LOASL. Printre domeniile sale de competenta se număra fizica laserelor, optică şi spectroscopia atmosferei, poluare şi mediu. A realizat singurul aparat din ţară capabil să monitorizeze chimic şi să descifreze atmosfera terestră până la 15 kilometri altitudine. Lucrează în cercetare avansată de peste 25 de ani, fiind autorul a 110 de lucrări cotate ÎŞI. A contribuit la formarea profesională a peste 30 de cercetători, astăzi antrenaţi în activităţi de cercetare ale laboratoarelor din Uniunea Europeană (UE), Statele Unite ale Americii (SUA) sau Japonia.
Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.