Desert simplu și rapid! Rețetă de prăjitură turnată cu mere ca la bunica

de: BZI.ro
16:32, 26 aug. 2022

Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid, ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, te vom învăța cum să prepari o prăjitură turnată cu mere ca la bunica.

Vrei să mănânci ceva dulce, dar îți dorești să fie preparat din ingrediente naturale și nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Ei bine, ar fi bine să încerci prăjitura turnată cu mere! Are un gust extraordinar din bun, se prepară repede și ai nevoie doar de câteva ingrediente. Află, în rândurile care urmează, rețeta pas cu pas pentru cel mai rapid și delicios desert pe bază de fructe.

Dacă iubești preparatele dulci, încearcă și prăjitura cu blat de cocos și cremă de lămâie sau prăjitura cu foi pe fundul tăvii, tot cu cremă de lămâie.

Spor la gătit!

Vrei să mănânci ceva dulce, dar îți dorești să fie preparat din ingrediente naturale și nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie?

Rețeta unui desert savuros: Prăjitură turnată cu mere

Nu există gospodină care să nu fi preparat acest desert delicios! Toate mamele și bunicile știu cât de ușor se prepară și, tocmai de aceea, nu ezită să nu ne îndulcească astfel. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.

Ingrediente

Pentru această prăjitură ai nevoie de: pentru aluat – două ouă mari, nouă linguri de zahăr, nouă linguri de ulei, nouă linguri de lapte, 12 linguri de făină, o lingură de praf de copt; pentru cremă – un kilogram de mere, zahăr după gust și scorțișoară.

Nu uita să adaugi și puțină dragoste, pentru ca prăjitura să iasă perfect!

Pentru această prăjitură ai nevoie de: pentru aluat – două ouă mari, nouă linguri de zahăr, nouă linguri de ulei, nouă linguri de lapte, 12 linguri de făină, o lingură de praf de copt; pentru cremă – un kilogram de mere, zahăr după gust și scorțișoară.

Mod de preparare pentru prăjitura turnată cu mere

Primul pas în pregătirea unei prăjituri cu un gust deosebit este să încălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp, unge tava cu unt și presară cu făină. Dacă ți se pare mai comod, poți folosi foaie de copt.

Următorul pas este reprezentat de pregătirea blatului. Astfel că, trebuie să bați ouăle cu zahărul și cu un praf de sare, până când obții o spumă fină. Adaugă, apoi, uleiul, și amestecă bine, până când se omogenizează. Toarnă și amestecul de făină cu praful de copt, folosind o lingură de lemn, pentru a evita formarea cocoloașelor.

Pentru umplutură, tot ce trebuie să faci este că cureți merele, să le tai felii și să le pui într-o oală încăpătoare. Lasă-le la călit cu zahărul, până când scade sucul fructelor. Apoi, ia amestecul de pe foc, adaugă scorțișoară după gust și lasă totul la răcit.

Toarnă jumătate din aluat în tavă, las-o zece minute la cuptor și apoi adaugă și compoziția cu mere caramelizate. În final, pune și restul de aluat deasupra, apoi lasă totul la cuptor pentru 35-40 de minute.

Când prăjitura turnată cu mere pare să fie gata, scoate-o de la cuptor, las-o să se răcească și pudreaz-o cu zahăr vanilat. O poți servi alături de cei dragi, ca desert după fiecare masă.

Poftă bună!

Pentru umplutură, tot ce trebuie să faci este că cureți merele, să le tai felii și să le pui într-o oală încăpătoare.