Prima pagină » Actualitate » Dezinformarea pleacă de la Cotroceni și de la Servicii! În documente, Călin Georgescu avea conturi pe TikTok din 2016, dar aplicația a început să funcționeze în România în jurul anului 2018
Dezinformarea pleacă de la Cotroceni și de la Servicii! În documente, Călin Georgescu avea conturi pe TikTok din 2016, dar aplicația a început să funcționeze în România în jurul anului 2018

Dezinformarea pleacă de la Cotroceni și de la Servicii! În documente, Călin Georgescu avea conturi pe TikTok din 2016, dar aplicația a început să funcționeze în România în jurul anului 2018

05 dec. 2024, 18:24, 2 ,
în Actualitate

„Iohannis a declasificat documentele din CSAT. SRI a găsit 797 de conturi TikTok create în 2016 pentru Georgescu”, este titlul de ieri care a șocat pe toată lumea, se „descoperise adevărul”, însă care este, de fapt, adevărul?

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținută de ByteDance. TikTok a fost lansat în China sub numele „A.me” în septembrie 2016 de Zhang Yiming. Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri. A fost lansată în 2017 pentru țările din afara Chinei.

În anul 2017 o companie din Beijing, ByteDance, a achiziționat pentru un miliard de dolari start-up-ul Musical.ly din Shanghai. Acesta era un start-up de succes internațional și în 2016 se lansase pe piața chineză o aplicație similară care purta denumirea de Douyin. Astăzi, aplicația TikTok are la bază vechea aplicație Musical.ly.

TikTok a început să câștige teren în România în jurul anului 2018

TikTok a început să câștige teren în România în jurul anului 2018, când a devenit accesibil pe scară largă prin magazinele de aplicații iOS și Android. Această introducere a coincis cu perioada de expansiune globală masivă a aplicației, imediat după fuziunea cu Musical.ly.

Într-un timp foarte scurt, TikTok a devenit un fenomen cultural printre tinerii români, fiind adoptat rapid datorită formatului său unic și interactiv. Așa că, mai important decât cand a aparut TikTok in Romania este ritmul de creștere senzațional pe care l-a avut.

La sfârşitul anului 2020 existau mai mulţi utilizatori pe TikTok decât pe Instagram. Conform statisticilor, la sfârşitul anului trecut existau 7.4 milioane de utilizatori români pe TikTok şi 5.3 milioane pe Instagram.

Oare de ce întamplă aceste dezinformări și manipulări ordinare, oare le este frică de Călin Georgescu?

Comentarii
  • De ce le este frica de Calin Georgescu? De ce le este frica de votul romanilor? De ce aceste manipulari grosolane? Cine sunt hoardele de sclavi care indraznesc sa spuna poporului cum sa voteze? Isi pierd privilegiile nemeritate? La munca!

  • Parca e prima data cand dezinformeaza? Suntem vaccinati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024