Descoperire senzaţională despre Covid. E cea mai bună veste de până acum
Pacienții contagioși nu mai transmit virusul după o perioadă de 11 zile, arată un studiu efectuat în Singapore. Această cercetare i-a determinat pe medicii din aceatsă țară să își schimbe abordarea de până acum. Astfel, pacienții care au teste negative nu vor mai fi lăsați să plece din spital, acest studiu arătând că testul pozitiv nu înseamnă că virusul este viu în corp, cum testul negativ nu semnifică absența virusului.
Pacienții infectați cu coronavirus nu mai sunt contagioși după 11 zile
O cercetare efectuată în Singapore ar putea schimba felul în care medicii privesc testele de coronavirus. Aceasta arată că pacienții infectați nu mai sunt contagioși după ce trec 11 zile, iar testele efectuate asupra lor, fie ele cu rezultat pozitiv sau negativ, nusunt relevante pentru a-l lăsa pe bolnav să iasă din spital.
Situația din România arată că pentru a fi eliberată, o persoană infectată cu coronavirus trebuie să stea chiar și două săptămâni în spital până că testul de coronavirus să iasă negativ. Cum acesta trebuie repetat de două ori în aceeași zi, zilele de așteptare se pot prelungi chiar și mai mult.
Totuși, această perspectivă s-ar putea schimba la 180 de grade, odată cu publicarea cercetării efectuate în Singapore, la Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi a Academiei de Medicină, scrie Mediafax.
Testele pozitive sau negative nu mai sunt relevante pentru medici
Astfel, cercetarea efectuată de specialiști în boli infecțioase arată că un pacient infectat, dar care nu mai este contagios poate avea un test pozitiv de coronavirus, iar ceea ce ar trebui să îi ghideze pe medici este perioada de 11 zile de contaminare.
Cercetătorii argumentează că un test pozitiv nu este echivalent cu prezența virusului în corpul persoanei respective, așa cum nu are această semnificație de infecțiozitate. După 11 zile, au descoperit ei, virusul nu mai poate fi izolat și cultivat în laborator, ceea ce înseamnă că el a dispărut din organism.
Acest studiu a fost efectuat în Singapore, pe 73 de pacienți. Autorii studiului spun că acesta ar trebui să fie de ajutor în ceea ce privește managamentul clinic al pacienților infectați cu COVID-19.