Deputatul zero Marius Bodea are probleme mari cu declarația de avere de la Parlamentul României. Agenția Națională de Integritate trebuie să cerceteze frauda

de: Vlad Rotaru
04:00, 23 iun. 2020

Deputatul zero Marius Bodea are probleme mari în declarația de avere depusă la Parlamentul României. Agenția Națională de Integritate ar trebui să cerceteze cazul deputatului zero, care a ascuns bunurile personale în declarația de avere, și să ia măsuri împotriva celui care vrea să candideze la șefia Consiliului Județean Iași. Marius Bodea a uitat să mai declare și alte bunuri, inclusiv casa din cartierul Tătărași în care locuiește de ani buni

Unul din cei mai slabi demnitari ai județului Iași, deputatul zero Marius Bodea, și-a ascuns un autotutism în declarația de avere depusă la Parlamentul României. Într-o asemenea situație, Agenția Națională de Integritate (ANI) ar trebui să intervină și să cerceteze cazul, mai ales că Marius Bodea nu a declarat mai multe bunuri de-a lungul anilor. De altfel, Marius Bodea nu a declarat nici acum, în 2020, casa și terenul din strada Nicolae Costin, pe care le are de mai bine de 10 ani și care sunt trecute pe numele surorii sale. Parlamentarul din Camera Deputaților, cel mai slab ales al județului Iași din acest mandat, continuă să se joace cu legea.

Bunuri ascunse în declarația de avere. Deputatul Marius Bodea trebuie să dea explicații ANI

Nu este pentru prima oară când deputatul zero Marius Bodea nu își declară toate bunurile. Asta face ca Agenția Națională de Integritate să cerceteze cazul în amănunt pentru a scoate la lumină adevărul. Deși se știe unde locuiește și ce afaceri cu autoturisme și motociclete a făcut în ultimii ani, cel mai slab ales al județului Iași continuă să jongleze cu bunurile în declarația de avere. Iar acum acesta nu poate explica un autoturism înstrăinat în anul 2019 pe 38 mii lei (circa 8.000 euro).

În anul 2019, Marius Bodea deținea un autoturism marca Lexus, fabricat în 2007, dar și două motociclete din care o Honda fabricată în 1991 și una Suzuki din 2007. În declarația de avere din anul 2019 apare un autoturism BMW, fabricat în anul 2002, vândut cu 19 mii lei, în luna februarie a anului trecut.
În declarația de avere din 2020, Marius Bodea susține că deține autoturismul marca Lexus, fabricat în anul 2007, au autoturism marca Mercedes din 2007, dar și motocicleta Honda, fabricată în anul 1991. Bodea spune că a vândut un autoturism în octombrie 2019 cu 38 mii lei, dar și motocicleta Suzuki cu 10.400 euro. Practic, autoturismul ce apare vândut în octombrie 2019 cu 38 mii lei nu era trecut în declarația anterioară de avere.

Marius Bodea schimbă mașinile ca pe șosete. Afaceri cu autoturisme de lux de-a lungul anilor

În ultimii ani, Marius Bodea a devenit un adevărat dealer de autoturisme. Înainte să ajungă deputat în Parlamentul României, parlamentarul zero a fost director la R.A. Aeroportul Iași. Din acestă postură, Marius Bodea a făcut numeroase tranzacții cu autovehicule și motociclete pe care le-a cumpărat la un preț și le-a vândut după niciun an cu alt preț. De la autoturisme marca Mercedes, la BMW sau Volkswagen, deputatul zero a avut grijă să facă tranzacții peste tranzacții cu autoturismele respective.

Anul 2020 îi priește deputatului zero. A dechis mai multe conturi bancare

La capitolul active financiare, deputatul Marius Bodea a declarat un cont în lei în valoare de 3.563 lei, dar și depozit bancar în lei deschis în cursul acestui an în valoare de 35.026 lei (7.292 euro). Tot în decursul acestui an a deschis un cont în euro de 14.650 euro. Toate acestea au fost deschise în decursul acestui an, declarația anterioară din 2019 fiind complet goală. La capitolul datorii, cel mai slab parlamentar al Iașului are patru descoperiri de cont, în valoare totală de 53.690 lei și 5.000 euro.

În noua declarație de avere Marius Bodea a trecut o indemnizație totală de 135.024 lei, ceea ce înseamnă că în 2019 a ridicat lunar 11.252 lei de la casieria din Parlamentul României. Ca indemnizație de ședințe, deputatul zero a ridicat 34.453 lei. Tot anul trecut, Bodea a mai obținut 304.885 (63.517 euro) lei de la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), în urma unui dosar deschis în 2016 pentru daune de interese. Acești bani însă nu au fost trecuți în vreun cont deschis în anul 2020, ceea ce ridică mai multe semne de întrebare, iar Agenția Națională de Integritate trebuie să intervină.