Prima pagină » Actualitate » Deputaţii AUR Iași îi solicită lui Sorin Cîmpeanu lămuriri despre situaţia în care se află profesorii care și-au completat normele de ore (P)

Deputaţii AUR Iași îi solicită lui Sorin Cîmpeanu lămuriri despre situaţia în care se află profesorii care și-au completat normele de ore (P)

30 mart. 2022, 10:10,
BZI.ro, în Actualitate

Într-o interpelare către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, deputaţii AUR Iași, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță, au solicitat răspunsul la mai multe întrebări. Aceștia l-au interpelat pe ministru legat de despăgubirea cadrelor didactice în contextul în care aceștia nu şi-au putut completa normele de ore. O altă întrebare face referire la faptul că profesorilor nu li s-a dat posibilitatea ca să-și poată completa numărul minim de ore.

Pe fondul modificărilor planurilor cadru din diferite filiere de învățământ adoptate în ultimii ani, midificări care vizau reducerea orelor alocate disciplinelor școlare în sistemul de învățământ preuniversitar, s-a creat o situație defavorabilă cadrelor didactice care activau învățământul preuniversitar. Alocarea unui număr redus de ore unor discipline școlare fără informarea prealabilă a cadrelor didactice, a condus la imposibilitatea acestora de a-și completa norma, astfel că au fost nevoite să lucreze cu normele didactice reduse pe întreaga durată a anului școlar sau, în unele situații, chiar s-au desființat posturile didactice pe care îl ocupau. Nefiind informate în prealabil, cadrele didactice nu au putut parcurge etapele de ocupare a posturilor din sistemul de învățământ preuniversitar prevăzute de METODOLOGIA-CADRU privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar. Procesul de ocupare a posturilor vacante reglementat de Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar se încheiaseră și se parcurseseră toate etapele de mobilitate și de ocupare a posturilor vacante din învățământul preuniversitar.
Având în vedere situația prezentată:
Cum vor fi despăgubite cadrele didactice care, fiind puse în imposibilitatea completării normei de ore, au lucrat cu norme didactice reduse pe parcursul întregului an școlar?
De ce nu li s-a dat posibilitatea cadrelor didactice afectate să-și completeze norma prin măsuri speciale instituite la momentul adoptării acestor modificări? se arată în interpelarea celor doi deputați AUR Iași.

Comments are closed.