Deputaţii AUR de Iaşi, dezvăluiri fără precedent la „Dezbaterea Zilei” BZI LIVE despre eşecul aderării României la Schengen – VIDEO (P)

de: BZI.ro
13:41, 16 dec. 2022

Deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor, filiala Iaşi, au făcut astăzi, 16 decembrie 2022, dezvăluiri fără precedent la „Dezbaterea Zilei” din cadrul ediţiei BZI LIVE.

Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu au transmis care sunt adevăratele motive care au stat în spatele eşecului aderării României la spaţiul Schengen.

Deputaţii AUR de Iaşi, despre motivele care au stat la baza refuzului aderării României la Schengen

Deputatul AUR de Iaşi, Mihail Albișteanu, a transmis în exclusivitate faptul că în spatele Austriei se afla de fapt Germania, şi nu migraţia ilegală.

„Oficial vorbind ni s-a spus că migraţia ilegală este cauza pentru care România şi Bulgaria nu pot accede la Schengen, dar Croaţia poate să intre. Îmi este greu să cred că motivul principal este acesta, pentru că rutele de migraţie ilegală către centrele Europei sunt puţin legate de România, ci mai mult de Bulgaria, Serbia, Croaţia, Ungaria, ruta Balcanilor de Vest. Nu aş considera că motivul prezentat de canceralul austriac Karl Nehammer este motivul real, ci dimpotrivă altele sunt motivele. Aş spune că este greşit să ne uităm doar la Austria şi Olanda, ar trebui să ne uităm mai mult la Germania. Statul german s-a prefăcut nemulţumită de decizia Austriei, dar eu cred de fapt că este o fentă şi cea care se opune cu adevărat este Germania. Nu cred că Austria care are legături strânse cu Germania să acţioneze fără aprobarea acesteia. Să ne uităm la ce face Germania, și nu la ce spune aceasta”, a menţionat deputatul Mihail Albișteanu la BZI LIVE.

De asemenea, în acelaşi context, deputatul AUR de Iaşi, Cristian Ivănuță, a menţionat că România nu a fost primită în Schengen deoarece este o ţară tradiţionalista, ortodoxă şi care lupta pentru o serie de valori.

„Cauzele prezentate de colegul meu sunt plauzibile şi reale. Acestea stau la baza deciziei Austriei de a bloca intrarea în Schengen. Au fost aduse în discuţie situaţiile geostrategice și geopolitice. Noi suntem un popor tradiţionalist, ortodox, creştin şi care luptă pentru apărarea acestor valori. De ceva timp, Europa nu le mai apară. Însă mulți uită că acest continent a fost creat pe această idee. Cred că numitorul comun care îi strânge pe toţi aceştia împotriva unor state care se situează într-o altă zonă este banul, capitalul. De asemenea, dorinţa de putere şi de control. Austria este pe locul 12 la capitolul PIB, iar noi ne situăm pe 14. Se preconizează să le luăm fața. Este un mic interes, dar şi o frică dacă noi am ajunge mai sus de ei.

Influenţa de putere a concurat la această decizie. Austria vrea control asupra pieţei de muncă care este ieftină, instituţiilor importante de stat, influenţei economice şi a investiţiilor făcute în România. Ei au negociat şi nu au obținut ceea ce-şi doresc: Legea offshore, OMV să aibă supremaţia extracţiei gazelor din Marea Neagră. Austriecii au spus că atunci când vor primi îşi vor schimba opinia. Un alt punct este că anumite companii austriece să nu mai fie supuse controlului fiscal pe care-l face România astfel încât acele profituri să fie externalizate sub formă de împrumut. Sunt două aspecte la care m-am gândit. De asemenea, exploatarea pădurilor, și mai ales că ei au influenţa asupra președinției”, a transmis deputatul Cristian Ivănuță.

Astfel, deputații AUR de Iași au transmis faptul că România nu a intrat în spațiul Schengen din mai multe motive ascunse și nu din cauza migrației ilegale. La scurt timp după, cetățenii au decis boicotarea Austriei.