Depresia ar fi motivul pentru care o femeie din Dâmboviţa, mamă a unui copil de doi ani s-a aruncat de la etaj

de: BZI.ro
11:00, 11 oct. 2022

O femeie de 34 de ani din Moreni, Dâmbovița, s-a aruncat de la etajul doi al blocului în care locuia. Mamă a unui copil de doi ani, aceasta a recurs la gestul extrem din cauza mai multor factori ce ar fi determinat-o să intre într-o depresie cruntă.

Femeia tocmai îşi pierduse părinţii şi se temea că își va pierde locul de muncă.

O femeie din Dâmboviţa s-a aruncat de la etaj

Incidentul în care o femeie s-a aruncat de la etajul doi al blocului în care locuia a avut loc luni, 10 octombrie. Apropiații acesteia povestesc că tânăra mămică trecea printr-o depresie profundă după ce își pierduse părinții și acum se temea că va fi dată afară de la serviciu.

Se pare că femeia, care era responsabilă cu protecția muncii, a avut un eveniment nefericit la serviciu unde a avut loc un accident de muncă, iar ea se consideră pe deplin vinovată pentru cele întâmplate.

Soțul acesteia a mărturisit că aceasta trecea printr-o depresie profundă şi din cauză că tocmai îşi pierduse părinţii, iar starea ei emoțională a fost afectată peste măsură, iar acum venise şi stresul că ar putea fi dată afară de la serviciu.

Ieri dimineaţă, 10 octombrie, mama copilului de doi s-a retras în dormitor unde și-a pus în aplicare planul suicidal.

În urma căzăturii de la etajul doi, tânăra mămica s-a ales cu fractură de coloană și mai multe traumatisme severe. Femeia a fost transportată în comă profundă la Spitalul Universitar din București.

Depresia sezonieră: când trebuie să cereți ajutor

Într-un șir de idei asemănător, amintim că tulburările de dispoziție datorate schimbării anotimpurilor pot, de cele mai multe ori, să aibă un impact atât de mare asupra vieții de zi cu zi, încât nu vom mai vorbi de depresie temporară simplă, ci de depresie sezonieră autentică. Această formă specială de depresie, numită uneori și „tulburare afectivă sezonieră”, se manifestă în jurul lunii octombrie a fiecărui an. Uneori poate fi precedată de un episod de anxietate, iar tulburările încetează spontan abia în primăvară.

Boala nu progresează niciodată spre depresie cronică, dar poate fi atât de debilitantă, încât cel mai bine este să consultați un specialist.

Odată stabilit un diagnostic, medicul poate oferi ședințe de terapie si va prescrie antidepresive serotoninergice, care cresc concentrația de serotonină în creier. În general, această clasă de antidepresive este bine tolerată. Reacțiile inițiale pot fi evitate prin creșterea treptată a dozei.

Manifestările pot fi destul de similare, dar specialiștii au observat două simptome caracteristice ale depresiei sezoniere. Hipersomnia, pe de o parte, cu un somn agitat, fără odihnă, care duce la probleme de concentrare și somnolență în timpul zilei. Și, pe de altă parte, pofta compulsivă de zaharuri, ciocolată și amidon, care va avea ca rezultat câștigul a câtorva kilograme în fiecare iarnă.

Această tulburare apare mai frecvent în jurul vârstei de 25-30 de ani, în special în rândul femeilor. Dar, de-a lungul anilor, poate evolua în direcția opusă pierderii poftei de mâncare și a greutății.

Cu toate acestea, se pare că depresia continuă să facă victime, de vreme ce o femeie de 34 de ani din Dâmbovița s-a aruncat de la etajul doi al blocului în care locuia.